Annons
Vidare till lt.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Hanson: Slarviga SSK börjar bli perfekta SSK

SSK har skänkt bort alltför många matcher genom slarv i det defensiva. Segern mot Troja var ett välkommet trendbrott, skriver LT-sportens Andreas Hanson.

Med en ramstark defensiv tog SSK tre poäng i en mycket svår och viktig bortamatch. Låter det bekant? Nej, givetvis inte.

SSK har varit slarviga SSK i bortamatcherna som gällt något den här säsongen. Det är ytterst få matcher man gjort en bra defensiv insats på bortaplan och känts säkra och stabila.

Anledningen till det är svår att svara på, men en del av orsaken finns säkert i att SSK trots allt har haft ett till 99 procent helt nytt lag och en höstsäsong som inte gav särskilt många utmaningar.

Det är först i allettan som lagbygget kunnat utvecklats på riktigt, där lagets brister blivit tydliga och där det ställts verkliga krav på en bra prestation.

Många har varit oroliga, inte minst Mats Waltin. I januari var det omöjligt att veta vilken väg det här laget skulle ta, ja inte ens i den första playoff-omgången mot Halmstad var någon särskilt nöjd. SSK körde över Halmstad och stänkte in 15 mål på två matcher, men Waltin var mer missnöjd och upprörd än någonsin tidigare.

Det hade kunnat ta slut både mot Piteå och mot Kristianstad. Det ovissa lagbygget SSK ställdes där och då inför avgörande lägen där det bara fanns ett alternativ, att lära sig att spela det försvarsspel som krävdes för att vinna, eller se säsongen ta slut och blicka tillbaka på ett nytt fiasko.

Men SSK visade sig ha det som krävdes, och spelarna kunde plocka fram det. Två prickfria prestationer tog SSK till kvalserien, men båda dessa kom ju i Scaniarinken.

Mot Troja visade SSK att man kan spela det prickfria spelet även på bortaplan.

Visst hade Troja chanser, ja några gånger trodde nog alla att det var klippt. Men då hade man Alexander Sahlin som bara blev större och större för varje räddning. Det blev utklassning i målvaktsmatchen mot Trojas Robin Johansson som inte tog någonting utöver det förväntade.

Överlag spelade SSK med en defensiv som vi aldrig sett förut på bortaplan den här säsongen. SSK ser ut att växa med uppgiften ju längre säsongen går.

Men, lugn och fin nu. För det här var naturligtvis bara en match av tio. Och den prickfria defensiven kom till stor del på bekostnad av anfallsspelet.

SSK fick aldrig igång sina uppspel, hade väldigt få långa anfall och skapade faktiskt mycket lite framåt.

Så nej, helt perfekt är det inte. Men det här SSK-laget kommer allt närmare.