Annons
Vidare till lt.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Hanson: Nu måste SSK visa att man har vad som krävs

SSK:s säsong hänger på resultatet mot Piteå i dag. Nu måste SSK-spelarna visa att man har vad som krävs, skriver LT-sportens Andreas Hanson.

Det är vinna eller försvinna som gäller för SSK. Laget har hamnat i precis det läget som man kan hamna i med en matchserie när det är bäst av tre matcher.

Man är en match från att säsongen ska ta slut och nu har man kniven mot strupen. Det är nu vi ska få se vad det här laget är värt.

Champagnehockey kommer ingenstans. Det har vi fått svart på vitt nu. SSK hade spelövertaget mot Piteå, men det var helt enligt motståndarnas plan. I hettan framför målet maldes SSK ner och hade inte inställningen som krävdes för att bryta mönstret och vända matchen.

Piteå fick ut maximalt av sin matchplan och SSK spelade dem i händerna genom att inte utmana dem mer än de gjorde.

Det var under all kritik. Men inte helt förvånande. SSK-spelarna har inte behövt ta fajten särskilt ofta under den här säsongen. I östra serien har lagen varit för dåliga och under allettan har det varit få lag som vågat utmana SSK fullt ut.

Egentligen gjorde inte Piteå det heller. SSK:s akilleshäl har varit spelet i den egna zonen, och även om det inte alls var bra mot Piteå så var det inte där matchen förlorades. Piteå vågade inte pressa SSK särskilt hårt, utan satsade på en tät defensiv.

Det var för ovanlighetens skull i anfallsspelet SSK förlorade matchen. Det har förutom förlusten borta mot Huddinge i allettan inte inträffat tidigare den här säsongen.

Därför kan jag förstå varför Mats Waltin inte är orolig. Det brukar passa SSK att spela mot defensivt spelande lag. Spelar Piteå likadant i match två och tre, då finns en god chans att SSK vänder detta.

Men det finns anledning till oro. För SSK är inte ett lag med grovjobbare som kan bryta in på mål och stöka till ett tätt spelande försvar.

Nu måste spelarna visa att man har det som krävs och den sanna viljan att offra sig för att vinna. Tar man fajten i de här två matcherna så kommer man att vinna. Det har SSK skickligheten för.

Men annars slutar säsongen betydligt tidigare än förväntat. Det skulle vara både snopet och chockerande, och en missräkning ekonomiskt för klubben.

Men framförallt ett rejält fiasko.