Annons
Vidare till lt.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Hanson: Fokus är i fokus nu för SSK

Det är omöjligt att se SSK tappa detta. Men fullt fokus, det är vad som är i fokus nu när laget har matchboll på hemmaplan.

SSK har skaffat sig det läge som alla hoppades på men som ingen vågade räkna med.

Supportrar i allmänhet vet att man aldrig kan räkna med något, men SSK:s hör nog till några av de mest sargade och luttrade i branschen. De som följt SSK de senaste sisådär 30 åren har blivit vana vid besvikelser.

Men SSK har skaffat sig ett perfekt läge i kvalserien med tre omgångar kvar, ett läge som inte ens den största pessimist kan snacka bort. Tar SSK en seger till, ja då vågar jag säga att avancemanget är klart.

Redan nu är det dock omöjligt att se SSK tappa detta. SSK har inte förlorat tre raka matcher på hela säsongen, och det går helt enkelt inte att se framför sig att de skulle göra det nu.

Och för det andra: det går inte att se Sundsvall eller Troja vinna tre raka heller.

Det är matchboll för SSK mot Borlänge på tisdag. Seger då, och saken är klar.

Nu är det fokus som är i fokus för SSK. Mats Waltin konstaterade efter matchen mot Sundsvall att jublet i omklädningsrummet var något utöver det vanliga, och han menade det inte på ett positivt sätt.

”Glädjeyttringar är okej, men de här som blev efter den här matchen var som för något mer än tre poäng” sade Waltin.

Han tyckte att spelarna firade för mycket. Som att det redan var klart.

”Där har vi en utmaning. Och som tränare har jag otroligt stort ansvar” sade Waltin.

Det är läge för Waltin att påminna spelarna om att Borlänge nyligen pressade Västervik på bortaplan, som kom undan med blotta förskräckelsen efter avgörande i den tredje perioden.

En match till med fullt fokus. Sen kan SSK-spelarna och SSK-fansen börja fira.