Annons
Vidare till lt.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Hanson: En fantastisk prestation när det gällde som mest

SSK är klart för kvalserien, men det var mer än en seger. Hoppet om spel i hockeyallsvenskan 2016/17 har väckts till liv, skriver LT-sportens Andreas Hanson.

SSK besegrade Kristianstad och har nu gett laget, klubben och fansen chansen på uppflyttning tillbaka till hockeyallsvenskan. Men det var mer än bara en seger i en avgörande match. Det var en prestation som ger hopp om stordåd.

Laget må ha gjort en säsong varvat med briljans och bottennapp. Men SSK-spelarna har visat att man har nerverna under kontroll och tillräcklig skärpa för att göra det som krävs när det gäller som allra mest. I mina ögon gjorde SSK sin bästa match för säsongen i den tredje och avgörande matchen mot Piteå för en vecka sedan. Denna prestation överträffades i lördagens match mot Kristianstad. Återigen i en tredje och avgörande match, och en prestation utöver det vanliga, just när det behövs som bäst och krävs som mest.

Jag letar bland superlativen men det som passar allra bäst är kort och gott ”fantastiskt”. För det var just vad det var. En så gott som prickfri insats, där både passningsspel, försvarsspel, Alla tog ansvar och samarbetade i alla lägen, ingen vek ner sig utan visade att detta SSK-lag både är ett nummer större än Kristianstad och att man har vuxit som lag i takt med utmaningarna.

Motståndarna slogs ut och stod för vad som lär ha varit en prestation långt under normal nivå. De hade varken intensitet, taktik eller kunnande för att göra något åt SSK:s smarta och enkla spel, där SSK hela tiden spelade med liten risk, tog rätt beslut i rätt läge och fick pucken till en spelare med farten uppe. SSK fick motståndarna att dra på sig utvisningar, att göra stora misstag i sitt försvarsspel och målvakten Fredrik Weréen att se väldigt liten ut.

Det var briljans och finess och för ovanlighetens skull hade SSK-spelarna skärpa nog att inte sänka sig till galna misstag som vi fått vänja oss vid förut.

Det här var säsongens viktigaste seger, en match som betyder att laget nu nått det mål man vågat prata om under säsongen, att nå kvalserien till hockeyallsvenskan. Men det var också en prestation som ger hopp om att SSK faktiskt har något att göra i en kvalserie.

Jag och säkert många andra ifrågasatte det efter 0-6-förlusten i allettans seriefinal mot Västervik, men kan SSK upprepa det här spelet, detta smarta och enkla spel, där man tar rätt beslut och undviker svåra och krångliga situationer, där man spelar ett försvarsspel där alla vet var de ska vara, och ett passningsspel där alla är med och där rätt spelare hela tiden får pucken – ja, kan SSK spela detta spel i kvalserien också, då finns det inga gränser för hur högt laget kan nå.

Hoppet om spel i hockeyallsvenskan 2016/17 har väckts till liv.