Annons
Vidare till lt.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Hanson: Bäddat för ett nytt SSK-drama

Säsongen fortsätter en vecka till för SSK. En ny rafflande vecka. Ännu en matchserie i bäst av tre väntar, och det är nu ett lag från handbollsstaden Kristianstad som SSK måste vinna två av tre matcher mot.

Det är det sista hindret för att SSK ska nå det enda mål Mats Waltin och gänget verkligen vågat prata om, nämligen kvalserien (där sex lag deltar, de två bästa går till hockeyallsvenskan).

Ja, jag förklarar allt en gång till för att alla ska hänga med.

Har du inte koll på hur det här playoffspelet och kvalsystemet funkar i detalj, så behöver du nämligen inte skämmas.

Jag har flera kompisar som är sportintresserade men som inte hänger med på det här. Är man inte väldigt inbiten och verkligen sätter sig in i det, så är det svårt att förstå vad varje match har för betydelse.

Man ska lära sig begrepp som höstserie, fortsättningsserie, alletta, playoff och kvalserie och dessutom förstå i vilken ordning de kommer och vad som händer härnäst. Det är lag som går direkt till det ena eller andra, och vissa lag kan dessutom ta bakvägen till playoff-spelet.

Hockeyns playoff-system är så invecklat och krångligt att förklara att det inte kan göras nog ofta. Det är allra flesta tyckare överens om.

Så även Kristianstads tränare och sportchef Jocke Johansson. ”Hockeyn är farligt ute när kvalsystemet är så invecklat. De som inte är alltför insatta, utan bara går på hockey för underhållningen, förstår ju inte syftet med att gå till playoff 3” sade Jocke när jag pratade med honom i går.

Ett nytt serieupplägg är på gång, men vad det kommer att innebära är än så länge hemligt och när det kan verkställas är också oklart.

SSK ska förhoppningsvis inte vara kvar i division ett till dess. Laget stod i mina ögon för säsongens mest stabila insats i söndags, när man slog ut Piteå. Det såg tryggt och säkert ut, man stängde matchen effektivt när man tog ledningen och höll undan hela vägen ut. Samtidigt var Piteå väldigt defensivt inriktat, så det är svårt att bedöma hur bra insatsen var.

Mot Kristianstad blir det annat.

Ett offensivt lag som är i enorm medvind efter att ha haft det mycket tungt tidigare under säsongen. Och Jocke Johansson lovar att man inte ska börja snålspela, utan fortsätta med sin offensiva hockey även mot SSK.

Det är bäddat för ett antal riktigt underhållande matcher. SSK är favoriter, hur man än vänder och vrider på det.

Men det lär bli ett nytt sevärt drama.

Läs även: "Bratten" spikade igen - ändå inte given i kväll

Läs även: Motståndarna: "Vi kommer inte krypa tillbaka"

Läs även: Waltin om Kristianstad: "Det kommer bli tufft"