Annons
Vidare till lt.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Hansen om kvalserien: "Det är bara att gå ut och njuta"

Han är en av tre SSK:are som spelar i kvalserien för andra året i rad. Men det är en helt annan upplevelse den här gången för Adam Hansen.

Tillsammans med Lucas Carlsson och Karl Olofsson (som bara var med i två matcher) är backen Adam Hansen en del av den lilla skara spelare i laget som var med i kvalserien redan i fjol.

– Självklart är det en jävligt stor skillnad den här gången. Förra året var jag less för att jag inte fått spela så mycket och ville mest att säsongen skulle ta slut. Nu längtar man till varje match, säger Adam Hansen.

På söndagen väntar Sundsvall, som i praktiken var det lag som spelade ner SSK i division ett i fjol, den där tunga, tunga kvällen i Sundsvall för knappt ett år sedan. Men det är inget som får Adam Hansen att drömma om revansch.

– Nej, det var bara att det var i den matchen som det blev klart, men det var vi själva som spelade ner oss i ettan. Så det känns inget speciellt.

Själv är han inte bara gladare nu, utan även en bättre spelare.

– Jag tycker det har varit stabilt. Jag bidrar offensivt när jag kan och försöker att hitta det enkla i försvar och uppspel, säger Adam Hansen, och tackar sin tränare för utvecklingen.

– Waltin är väldigt duktig på att ligga på en, man får höra om han inte är nöjd.

För betraktare utanför laget har det förstås inte alltid varit lätt att förstå varför SSK-tränaren är nöjd eller inte, då det inte precis varit resultatstyrt i alla lägen. Adam Hansen antyder att det interna budskapet kanske inte alltid är detsamma som det som förmedlas utåt, men känner också att Waltin spelar ett spel ibland.

– Han säger saker som psykar en lite och får en tänka till. Han sa lite roliga grejer efter bortamatchen mot Kristianstad som fick oss att gå till oss själva. Han är ju jäkligt smart och har många år i den här branschen, han har lärt sig att säga rätt saker i rätt lägen, säger Adam Hansen.

Kanske var Waltins ledarskap en orsak till att SSK lyckades bryta den tråkiga bortatrenden och vinna mot Troja i kvalseriepremiären.

– Vi har gått igenom hur vi vill spela och det känns som att vi genomförde matchen precis så, säger Hansen och förklarar att mycket handlar om att vara stabila hemåt.

– Sköter vi om defensiven så vet vi att vi har en offensiv som kan avgöra. Vi kunde inte ha fått en bättre start. Nu känns det att vi är med, tycker Adam Hansen.

Och alla tunga förluster kanske har gjort något gott.

– Vi har ändå känt någonstans att playoffmatcherna var nyttiga för laget. Mot Piteå borta var jag inte med, men i Kristianstad var det lite dåligt. Men det var nog lite mycket nerver hos många då och det känns som att det har släppt nu. Vi kan spela mer avslappnat nu. Det här är en lite längre serie och så.

Han har också känt av hur segrarna mot Kristianstad och Troja/Ljungby har fått hockeyintresset i stan – som ändå varit helt okej hela vintern – att verkligen ta fart.

– Ja verkligen, det märks om man kollar på twitter och så, det är mycket mer positivt än förut. Vi har haft ett enormt publikstöd, men kanske kommer det några till nu. Det är det bara att gå ut och njuta.

Inför matchen

Vad? Match i kvalserien till hockeyallsvenskan, andra omgången. SSK tar emot Sundsvall.

När? Scaniarinken, söndag klockan 16.

Bakgrund: SSK har under säsongen vunnit hockey-ettan östra och sedan efter en andraplats i allettan södra spelat sig till kval-serien efter tre playoffrundor. Sundsvall slutade sist i hockeyallsvenskan.

i kvalserien:

Premiäromgången

Troja/Ljungby–SSK 2–4

Asplöven–Sundsvall 1–4

Borlänge–Västervik 4–1

Övriga matcher i helgen:

Asplöven–Borlänge

Västervik–Troja/Ljungby

i kvalserien i fjol:

Lagens möten

SSK–Sundsvall 4–1

Sundsvall–SSK 2–1