Annons
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Hans dröm förverkligas med musikalen Timeless

På lördag har den nyskrivna musikalen Timeless premiär på Estrad.– I 27 år har jag burit på den här drömmen, säger Mats Eriksson som jobbar intensivt med att få ihop allt.

Annons

Mats Eriksson har bara sovit några timmar men ser ändå pigg ut.

– Brinner man för något ser man inte arbetet – bara målet, slår han fast med ett leende.

Musikalen Timeless handlar om att alla har drömmar, drömmar om ett bättre liv, trygghet och tillit.

– Det är ett helt eget projekt. Vänner och kollegor ställer upp, sjunger och spelar i orkestern, säger Mats som varit tjänstledig i olika omfattning från sitt jobb på Kulturskolan för att förverkliga sin egen dröm, att först få musikalen på pränt och sedan framföra den live. Nästan 30 personer är inblandade i musikalen.

– Musikalen handlar om Ivan som söker meningen med livet och kärleken. Han får göra spännande erfarenheter under resans gång, berättar Mats.

Handlingen utspelar sig under en tv-show där deltagarnas liv ställs på sin spets.

– Alla drabbas av något dramatiskt i tv-showen, något som påverkar dem resten av deras liv, säger Mats som har jobbat med manuset i tre år. En del av musiken är äldre än så och musikalen innehåller en blandning av musikstilar: rock, blues, visa, gospel och ballader.

– Vi gör en konsertversion av musikalen, med mycket ljuseffekter, berättar Mats.

För Mats blev en sprucken blindtarm starten till att han slutade att skjuta upp sina drömprojekt. Han har även genomfört en drömresa där han hälsade på sin släkt i USA, en resa som tog honom till Nashville, New Orleans och Chicago.

– Man ska göra det man drömmer om. Det är lätt att tänka materiellt, på kostnaderna. Men att jag blev sjuk gjorde att jag blev mer driven. Jag ville inte vänta ytterligare några år.

– En del musik och texter har bara kommit. På en promenad i Chicago kom utkastet till Franks aria, säger Mats som nu försöker knyta ihop alla trådar. Stämfiler och noter är utdelade. Han ser med tillförsikt fram mot premiären.

- Föreställningen är även interaktiv med publiken, säger Mats som spänt väntar på publikens respons.

– Jag är så glad att vänner och kollegor ställer upp på min dröm. Men någon gång måste man dra i bilan och se vad som går hem eller inte.

Hur musikalen kommer att tas emot återstår att se.

– Först efteråt vet jag om det blev som jag ville. Det är lika spännande för mig som för publiken. Jag har ju inte hört detta som helhet utan bara i mitt huvud, säger Mats och visar programmet som snart går till tryck.

– Man kanske inte kan göra det man vill när man vill. Men man ska inte släppa drömmen! slår han fast.

Gillar modelltåg

Namn: Mats Eriksson.

Uppvuxen: I Borås.

Ålder: 54 år.

Bor: I Tumba, tidigare Grusåsen.

Yrke: Musiklärare på Kulturskolan sedan 1989. Har tidigare undervisat i piano och keyboard. Nu tjänstledig på deltid från jobbet som keyboard- och stråklärare. ”Tidigare har jag också jobbat i grundskolan på Eneskolan”.

Familj: Sambon Lena, fyra barn och snart ett barnbarn.

Intressen: Modelltåg, en hobby som Mats började med när han fyllde 50 år.