Annons
Vidare till lt.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Handläggaren sade ja – nu får de böta för svartbygge

Ett par i Glasberga sjöstad har anmälts för svartbygge. Men hävdar sin oskuld då man fått muntligt ja – av den nu avstängde och polisanmälde bygglovshandläggaren på kommunen.

I våras kulminerade en härva på kommunens bygglovsavdelning med en intern utredning, avstängning och till sist en polisutredning där en bygglovshandläggare misstänktes.

Nu har ett par som byggt till sin villa i Glasberga blivit föremål för tillsynsärende. Samhällsbyggnadskontoret föreslår att nämnden ska ge paret byggsanktionsavgift på 45 700 kronor.

Detta för att man funnit fyra tillbyggnader på tvåvåningshuset, som bland annat innebar att en matplats byggts ut och det skapats ett rum på övervåningen, även att garaget fått ett rum på övervåningen. Då bygglov och startbesked saknas för samtliga byggnationer menar kontoret att det är ett svartbygge.

Men husägarna försvarar sig med att man, genom sin entreprenör, varit på stadshuset och visat reviderade ritningar (för den avstängde och misstänkte) handläggaren – och fått okej för att börja bygga direkt. Man menar att man börjat bygga först efter att ha fått ett muntligt tillstånd från kommunens tjänsteman.

”Vi yrkar att nämnden inte ska utdöma något vite för oss. Då vi har lidit stor ekonomisk skada av att både bygga samt riva uteplatsen, anser vi det vara straff nog”.

Jalmar Carlson [email protected]