Annons
Vidare till lt.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Han vill skapa scen för hård musik

The Hammer och Lowest creature ska få fart på Spinnrocken på lördag. Den första spelningen med nya Södertälje hardcore som arrangör.– Jag är väldigt stolt över att vi fått med så många och så bra band, säger Adam Hagerum, 17.

Adam Hagerum är en kille från Solna, 17 år, elev på musikgymnasiet Rytmus i Stockholm och numera en av grundarna till arrangörsgruppen Södertälje Hardcore. Han vill skapa en scen för drogfria hardcorekonserter för ungdomar att både spela och lyssna på i Södertälje.

– Jag har fått uppfattningen att det behöver hända mer i Södertälje. I Stockholm finns det redan sånt här så det kändes roligare att starta här där det gör mer nytta, säger Adam Hagerum.

En fördel är också att Adam själv och vännerna i hardcore-bandet Break out spelat en del i Södertälje så han har kontakter och känner lokalerna. Bandmedlemmarna Jonas Berggren och Benjamin Löfberg, som också är med på Södertälje hardcore, kommer från Södertälje och Järna.

– Jag har spelat på Spinnrocken förut och det är ett bra ställe.

Han säger att de pratat i bandet i nästan ett halvår om att starta en arrangörsgrupp. Efter årsskiftet fick Adam tummen ur och nu har han planerat i två månader för att få ihop deras första hardcorekväll.

– Kicken när man lyckas, när man bokat ett bra band. Den är oslagbar. Jag vill vara med och bidra till en levande musikscen.

Ryktet om lördagens spelning har spridit sig utanför Södertäljes gränser och Adam tror att det kommer många hardcoresugna med pendeltåget.

– Jag hoppas att det smittar av sig på kidsen i Södertäljes. Att de börjar lyssna på hardcore.

På lördagens konsert som börjar klockan 18.30 på Spinnrocken ska Adam och hans eget band Break out spela, men han har också lyckats locka banden Status noll från Norrköping, District conflict från Stockholm, the Hammer från Göteborg och Lowest creature från Örebro.

– Jag har en hel del kontakter. Men när jag lyckades boka the Hammer så ville andra band gärna spela också, säger han.

Södertälje hardcore försöker boka band så de får en bra mix mellan snabbt och hårt och mjukare toner.

– Status noll är råpunk. Vi är mer hardcore med metallinfluenser.

Vad får du själv ut av det här?

– Ja. Varför sysslar man med musik. Det går inte att förklara. Det är bara kul!

Du verkar inte så nervös inför helgens arrangemang?

– Nej jag har arrangerat förr, men det här är första gången jag gör det helt själv. Det är klart jag hoppas att allt rullar på, att deras bil inte lägger av på väg från Göteborg. Det har den gjort för oss en gång. Jag hoppas bara det kommer folk och att vi får en positiv stämning, säger Adam med samma smittsamma entusiasm som under hela vårt samtal.