Annons
Vidare till lt.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Han vill hitta formen inför SSK-fansen

SSK har värvat en back med en tung säsong bakom sig. Olov Lundqvist söker formen i SSK. – Jag har högst förväntningar på mig själv, säger han.

För tre säsonger sedan spelade han sitt livs hockey i hockeyallsvenskan med Asplöven och fick kontrakt med Luleå. Sedan dess har backen Olov Lundqvist, 27, haft svårt att leva upp till de högt satta förväntningarna.

I Luleå tog han ingen plats, utan lånades ut tillbaka till Asplöven.

Inför den här säsongen värvades Lundqvist till Mora IK, som hoppades att han skulle bli en av lagets bästa backar. Men så blev det inte.

– För två år sedan var han en av allsvenskans bästa backar, och vi hoppades att han skulle vara en topp två-back hos oss. Men han fick inte till det hos oss, säger Mora IK:s klubbdirektör Peter Hermodsson till LT.

Lundqvist har använts i alla spelformer i Mora, såväl powerplay som boxplay, men gled allt längre nedåt i laguppställningen och under januari har han fått allt mindre speltid.

– Han är fortfarande en väldigt bra back och en bra kille. Men det kan bli så där ibland att det inte funkar. När SSK uppvaktade oss om en övergång så kändes det som en bra lösning för alla, säger Peter Hermodsson.

För Olov Lundqvist blir flytten till SSK en chans till ett trendbrott.

– Det betyder mycket, det är en chans att vara i en bra klubb och gå upp till allsvenskan, säger backen, som haft hektiska dagar, sedan det blev klart att han skulle flytta från Mora till Södertälje.

– Det har varit fullt upp de senaste dagarna. Vi håller på att packa upp nu i lägenheten, säger Lundqvist som har med sig flickvännen och en hund.

Han har tränat två pass med sin nya klubb och gör debut i SSK-tröjan mot Kallinge-Ronneby i kväll, med nummer 8 på ryggen.

Vad var det som inte fungerade i Mora?

– Jag vet inte, det är en jättebra klubb, det var inget speciellt. Jag skulle vara en producerande back, men tränaren tyckte att andra backar var bättre än mig helt enkelt. Och det var flera andra bra backar i Mora, säger Olov Lundqvist, som tidigare gjort 20 poäng på en säsong i allsvenskan, men bara gjorde sex poäng på 36 matcher i Mora.

Var det tufft att leva upp till förväntningarna klubben hade på dig?

– Jag skulle säga att jag har högst förväntningar på mig själv, så det är inget jag vill gå in på, säger han.

I SSK kan han räkna med mycket speltid direkt. Mats Waltin vill ge nyförvärvet en stor roll, inklusive plats i powerplay, enligt SSK-tränaren själv.

– Det låter ju bra. Det ska bli spännande, SSK har ju bra publik också så det ska bli riktigt kul, säger Olov som varit petad i Moras fyra senaste matcher.

Hur är formen?

– Den är helt okej. Jag har ju inte spelat så mycket på några veckor nu.

Läs även: Waltin kastar in nya backe i hetluften direkt

Läs även: SSK-floppen är största hotet i kväll

Läs även: Hanson: "Spelet i egen zon blir avgörande i kväll"

Olov Lundqvist

Född: 23 november 1988 i Fällfors, Skellefteå.

Familj: Flickvän och hund.

Bor: Lägenhet i centrala Södertälje.

Position: Back.

Längd/vikt: 184 cm/85 kg.

Karriären: Har gjort 246 matcher i allsvenskan och 128 matcher i division 1 för bland annat Asplöven, Borås och Mora. Värvades till Luleå 2014 efter en stark säsong i Asplöven.