Annons
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Han vill förändra bilden av invandrare

 
Val 2014
Visa alla artiklar

Sverigesmultidemokrater vill ge mer plats åt nysvenskar i politiken. – Invandrarnas kunskaper är en tillgång för samhället, säger Istvan Herback.

Annons

”Sverige stannar utan invandrare. Alla ska vara med och delta i att bygga det här landet”.

Orden kommer från Istvan J G Herback, grundare och ordförande av det nystartade partiet Sverigesmultidemokrater.

Partiet styrs från Nynäshamn, där Istvan Herback är verksam. Till hösten kandiderar de dessutom i Södertälje. Men någon representant i staden är ännu inte helt klart.

Partiet grundades 2013 för att arbeta emot Sverigedemokraterna och dess politik. Multidemokraterna vill i stället välkomna alla.

– Det finns många invandrare i Sverige. Vi står för ”fred, frihet och demokrati” och tycker det är ett underskott av nysvenskar inom demokratin. Invandrarnas kunskaper kan tas till vara bättre och användas som en tillgång för samhället och hela EU, säger Istvan Herback.

Partiet arbetar för att motarbeta extremism, nazism och fascism – både i Södertälje, Sverige samt resten av Europa.

– Vi arbetar även för anständiga löner till alla som kan arbeta och fler lärare i skolan, säger han.

Istvan Herback är 76 år och kommer ursprungligen från Ungern. Till höstens val vill han och hans parti mest göra sina röster hörda.

– Vi ser det mer som ett deltagande. Men vi har börjat få lite mer respons nu.

Sverigesmultidemokrater deltog i valet till Europaparlamentet i våras och fick 133 röster.