Annons
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Han upptäckte ett jättefel i sin deklaration

"Kolla din deklaration noga innan du godkänner den". Uppmaningen kommer från Pierre Jönsson som upptäckte felaktigheter i sin deklaration.

Annons

När Pierre Jönsson skulle deklarera stötte han på problem. När han gick igenom pappersdeklarationen upptäckte han att han ombads deklarera med e-legitimation på Skatteverkets hemsida.

Skälet var att han behövde lämna in bilagan NE, något som gäller för företagare. Saken är bara den att Pierre Jönsson inte har något handelsbolag.

– När jag frågade Skatteverket vad detta var fick jag svaret att det berodde på att jag förra året lämnat bilagan NE, men det stämmer inte.

– De trodde att någon kanske gjort ett manuellt fel och att jag bara kunde ta bort bilagan, säger Pierre Jönsson.

Även i hans frus deklaration hade Skatteverket gjort fel.

– Vi är tre personer i hushållet, för två har det blivit fel ... det känns inte tryggt, säger Pierre Jönsson.

Men enligt Kay Kojer, verksamhetsutvecklare på Skatteverket är den här typen av fel ovanliga.

– Det kan bero på att delägare eller Bolagsverket lämnat fel personnummer. Men det är ingen fara, man kan inte godkänna deklarationen utan att komplettera med bilaga, och då upptäcks ju felet. Förklara under upplysningar vad som är fel.

– Jag har inte godkänt deklarationen än, jag avvaktar tills allt ser okej ut, säger Pierre Jönsson.