Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Han tar över tränarsysslan i Assyriska

Assyriska lyckades inte knyta till sig Charbel Abraham. Men nu kan klubben ha hittat ett nytt tränarnamn. Enligt uppgifter till LT ska 38-årige Erik Acar vara klar.

Annons

Västeråsbaserade tränaren Erik Acar inledde den gångna säsongen i divison 2-klubben Västerås IK, men fick lämna redan i maj.

Nu är Acar aktuell för Assyriska.

Enligt flera av varandra oberoende uppgifter till LT-sporten ska Assyriska ha gjort klart med en ny tränare – och det ska vara Erik Acar, som har erfarenhet av att träna i superettan, där han tidigare ledde Västerås SK.

Acar bekräftar intresset – men dementerar att något är klart.

– Det finns ett intresse. Diskussioner har förts. Vi har träffats, pratats vid. Så intresset är konkret. Mer än så är det inte, säger han.

Hur ser du, ur ett tränarperspektiv, på att träna en klubb som Assyriska i divison 1?

– Jo, men det är stort. Assyriska har en jättefin historia, med flest säsonger i superettan och en i allsvenskan. Och de har en fin historik med väldigt meriterade tränare. Att få vara en del av det vore stort. Det är riktigt kul att det finns ett intresse. Sedan får vi se om allt runtomkring blir som jag och klubben vill. Men jag är jättesmickrad över att frågan har ställts.

Det som, enligt Acar, återstår att lösa är bland annat hur tränaruppdraget ska gå att kombinera med hans arbete i Västerås.

Intresset från Assyriska ska inte heller vara något nytt, utan ha funnits under flera år.

– Vi har faktiskt haft diskussioner fortlöpande under flera år, redan 2011 – när jag hade VSK och var en motståndare i superettan – fördes diskussionen. Men inte förrän nu har vi kommit till ett läge där det kan bli aktuellt.

Annons