Annons
Vidare till lt.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Han nekades gå med i NP

Ordföranden i Nykvarns föräldraförening nobbas medlemskap i Nykvarnspartiet.
– Jag trodde att Nykvarnspartiet var ett demokratiskt parti, säger Tomas Andersson.

Som LT tidigare berättat tänker föräldraföreningens medlemmar gå med i de politiska partierna i Nykvarn för att via dem försöka stoppa den nya skolorganisationen.

Ordföranden i föreningen Tomas Andersson sökte medlemskap i Nykvarnspartiet och betalade medlemsavgift redan i december.

I onsdags förra veckan träffade han partistyrelsen, som frågade ut honom under två och en halv timme. Mycket av samtalet handlade om den nya skolorganisationen där Tomas Andersson vill ”frysa” den nya organisationen och låta Nykvarnsborna avgöra frågan i en folkomröstning.

– Sedan hade de medlemsmöte i torsdags där de beslöt att jag inte ska få vara med i partiet, berättar Tomas Andersson.

Han är besviken.

– Jag trodde att jag skulle bli antagen som medlem. Partiet betonar ju att alla som vill verka för Nykvarns bästa är välkomna. Och jag vill verka för barnens bästa i Nykvarn. Men blir då stoppad, säger Tomas Andersson.

Ordföranden i partiet, Bob Vållberg, försvarar beslutet.

– Det här är inte riktat mot Tomas som person. Men medlemmarna tycker att det är fel att anta en medlem som enbart är ute efter att riva upp ett myndighetsbeslut som partiet står bakom. Därför sade de nej, säger han.