Annons
Vidare till lt.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Han lämnar ledningen i Assyriska

Assyriska gör förändringar i klubbledningen. Sargon Simonsson lämnar sportkommittén.– Jag väljer att satsa på den civila karriären, säger han till LT-sporten.

Sargon Simonsson var sportchef, eller sportansvarig, under säsongen 2015. Samtidigt har han vid sidan om haft en civil karriär som egen företagare. Det är den som nu tar allt mer tid i anspråk.

– Jag flaggade för det tidigare under säsongen och på den sista träningen meddelade jag mitt beslut. Men jag är stolt över min tid i år i Assyriska där vi lyckades både ekonomiskt och sportsligt, säger han.

Assyriska har sedan en tid haft en sportkommitté där Simonsson ingått tillsammans med Gabriel Isskander, Ninip Kino, Fehmi Tasci och tränarparet Tor-Arne Fredheim och Fredrik Samuelsson. Den kommer att fortsätta arbeta som vanligt, hälsar Gabriel Isskander.

– Det är en lösning som vi har haft under tidigare år. Vi är en liten förening där alla hjälps åt. Dessutom har vi ett brett nätverk av scouter och andra som hjälper till, att tipsa om spelare bland annat, säger Isskander.

Sargon Simonsson kommer att behålla sin styrelsepost fram till årsmötet i mars. Men från och med nu kommer han inte ha något med det sportsliga att göra.

Simonsson spelade i Assyriska fram till 2004 då han köptes av Syrianska, sedan köptes han tillbaka av Assyriska.