Annons
Vidare till lt.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Han har tre träningar på sig

Fredrik Samuelsson har en lång och gedigen spelarbakgrund. Nu väntar hans största tränarutmaning hittills.

Kollegan Azrudin Valentic fick lämna sin post. 33-årige Södertäljekillen Fredrik Samuelsson tar därmed steget upp som Assyriskas huvudtränare - hans första uppdrag som ytterst ansvarig på seniorelitnivå.

- Jag fick reda på detta under förmiddagen och ska göra allt för att förbereda oss inför Varbergsmatchen på lördag. Vi har tre träningar framför oss innan dess, konstaterar Samuelsson, som hade en lång karriär som elitspelare i Assyriska och Örebro SK.

Kom beskedet överraskande för dig?

- Det var det litegrann. Jag hade inte hört några rykten om detta. Samtidigt kände man väl att det kanske skulle kunna vara läge. Jag känner för "Valli". Han har jobbat oerhört hårt och detta är ingen rolig situation. Även jag och spelarna är givetvis medansvariga till resultaten hittills.

Hur ser du på uppdraget i sig?

- Det kan ta lite tid att smälta. Men jag måste vara professionell och givetvis ska detta bli inspirerande. Jag har mina tankar om vad vi ska fokusera på nu närmast. Det handlar främst om små detaljer där vi måste bli ännu tydligare och bättre.

Kan du utveckla det?

- Nej, jag har inte hunnit prata med spelarna ännu. Vi möter dessutom ett lag i god form och jag vill inte bjuda dem på någonting i detta läge. Men självklart kan det bli en del förändringar. Jag och "Valli" har samsyn på väldigt mycket, men vi är ju olika personer.