Annons
Vidare till lt.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Han får chans i hård konkurrens

Jonas Vidlund är tillbaka efter två missade matcher. Mats Waltin hoppas att han kan lyfta lagets tredje backpar till lördagens match mot Vimmerby.

SSK har spetsat till laget efter värvningen av Olov Lundqvist, som gjorde en bra debut mot Kallinge-Ronneby i onsdags (seger 5-4). Det har skapat ännu hårdare konkurrens på backplats, med totalt nio backar i truppen och sex platser till matcherna.

Backparen Adam Hansen-Robin Nilsson och Olov Lundqvist-Petter Lindberg ser säkra ut för tillfället, och det är framförallt i det tredje backparet som konkurrensen är hård.

Tobias Björklund och Paul Eriksson spelade där i senaste matchen, men formsvage Björklund petades i den andra perioden till förmån för Fredric Larsson.

Till lördagens match mot Vimmerby ser Mats Waltin ut att ge Jonas Vidlund chansen att slå sig in i laget. Vidlund som var riktigt bra under hösten, men inte varit lika utmärkande i matcherna i allettan. Han har nu missat de två senaste matcherna på grund av sjukdom, men är tillbaka för fullt och spelade med SSK:s J20-lag på torsdagen, där även Marcus Lundberg – som också varit sjuk nyligen – var med.

Enligt Waltin är planen att Vidlund går in i laget igen mot Vimmerby.

–Det planerar jag för. Jag tror på hans spel, han har aggressiviteten och modet, säger Mats Waltin om Vidlund.

Något som Vidlund själv ser fram emot.

–Självklart, jag är jättetaggad. Det kändes bra att spela med J20, tyvärr förlorade vi (1-2 efter straffläggning) men jag tycker att jag gjorde ett bra jobb. Det känns skönt att äntligen känna sig frisk igen efter viruset jag åkte på, säger Vidlund som var tillbaka i lättare träning redan i tisdags men inte var redo för spel i onsdags.

–Nej, jag hade inte tackat ja ens om Waltin hade frågat mig. Jag var inte alls i form för att spela då. Men nu känner jag mig i bra form, säger Vidlund.

Faktum är att SSK inte har släppt in mål i fem mot fem med Vidlund på isen i allettan – och på hösten blev det bara ett enda insläppt mål. Vilket är väldigt bra statistik för en back.

–Ja, det stämmer faktiskt. Det är jag nöjd med och det ska jag försöka fortsätta med, säger Vidlund.

Att konkurrensen skärpts i och med värvningen av Olov Lundqvist ser han enbart som positivt, säger han. Även om det kostar honom själv både istid och kanske även spel i powerplay.

–Laget går före, utan tvekan. Konkurrensen är bra för laget, och Olov är en bra back. Det behövde vi, det är bara positivt. Så länge laget spelar bra och vi vinner är jag nöjd, säger Jonas Vidlund.

SSK saknar Christofer Blid som är ljumskskadad – tidigast på måndag kan besked komma om exakt hur länge forwarden blir borta (läs mer här). I övrigt är laget skadefritt.

Formstarke Blid är ett tungt avbräck för SSK, men hans plats i laget kan eventuellt tas av Henrik Thegel som varit förpassad till fjärdekedjan den senaste tiden men som visade på hösten att han är en skarp målskytt.

Alexander Sahlin väntas få chansen i målet igen.

Om Fredric Larsson eller Marcus Lundberg lyckas ta en plats bland backarna på bekostnad av Paul Eriksson återstår att se.