Annons
Vidare till lt.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Han blev "Årets coach"

Först fick Vedran Bosnic reda på att han fått utmärkelsen Årets coach, för fjärde gången. Sedan lotsade han sitt Kings till seger i den andra SM-finalen.

Basket. Trots att han är mitt inne i finalserien kan Vedran glädjas över att ha hyllats innan matchen.

– Självklart är jag nöjd och glad. Det här ger mig motivation till att fortsätta jobba hårt som vi gjort hela säsongen säger Vedran Bosnic som hellre vill prata om den andra finalvinsten över Norköping.

Ännu en gång blev det en tuff och jämn match, som Kings tog hem i slutminuterna.

– Det var ännu tajtare än den första matchen, ännu mer fysisk basket. Jag är glad att vi höll dem under 70 poäng, säger Vedran Bosnic.

Han berömmer Nick Spires som kom igång ordentligt efter sin skada. Men saknar fortfarande Dino Pita.

– Jag är stolt över spelarna som gör det här så bra, och för andra matchen i rad utan Dino Pita, en av våra viktigaste spelare.

Norrköpings coach Adnan Chuk ser nedstämd ut efter matchen. Men han kan ändå inte låta bli att berömma sina spelare.

– Jag är stolt över hur vi uppträder när vi kommit så här långt. Nu är det riktig basket, inget lattjo lajban. Och det har alla förstått. Södertälje gör det bra och vinner rättvist. Men nu spelar vi två matcher hemma och jag hoppas att vi kan visa hemmapubliken att vi kan ännu bättre än så här.

Matcherna i Norköping spelas på måndag och torsdag.