Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Han är ny LO-bas

Att kompassen pekade åt vänster, det visste Alexander Lindholm redan som 13-åring. När fackförbundet Byggnads satte lettiska företaget Laval i blockad, då grep han pennan och skrev ett projektarbete om konflikten.

Annons

Alexander Lindholm är nyvald och möjligtvis rekordung 23-årig ordförande i Södertälje-Nykvarns LO-distrikt. Han har just lämnat in en debatt-artikel till LT om diskriminerande löner baserade på arbetarens ursprungsland.

Alexander Lindholm brinner för samhällsfrågor, politik och det fackliga arbetet. Han vill påverka och kandiderar i höst till fullmäktige i kommunen och landstinget.

– Vi har en moderatledd regering med ny retorik men ingen ny politik. När jag ser hur klassklyftorna ökar, hur de som har det sämst får det allt sämre medan de som har det bäst gynnas, då är det inget som jag kan tänka mig att passivt sitta och titta på. Det vill jag motverka, säger Alexander.

Son till en ensamstånde mor med två barn och en far som sedemera blev ombudsman på Byggnads. Roten till det vänsterpolitiska engagemanget ligger snarare i uppväxten med mamma än med pappa.

– Vi hade det verkligen inte bra ekonomiskt. Mamma slet för oss och jag lärde mig tidigt hur man kunde gratisåka på bussar och pendeltåg. Var man hemma hos kompisar och bjöds på mat gällde det att tacka ja, det hjälpte ju upp hushållskassan därhemma.

Läs mer i tisdagens pappers-LT.

Annons