Annons
Vidare till lt.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Hampus Randén om att vara petad

SVBK vinner sällan, förlorar ofta. Allt är som vanligt alltså i laget. Förutom en sak: Hampus Randén är petad. – Det är tufft, säger 23-åringen till LT-sporten.

Södertelge Volley hade höga förhoppningar inför den här säsongen. Värvningarna av Justin Scapello – och framför allt Linus Tholse – legitimerade de positiva tongångarna. Men laget har inte motsvarat förväntningarna och det har också varit negativt för en spelare som blivit en SVBK-ikon trots att han bara är 23 år: Hampus Randén. En egen produkt som varit poängkung i elitserien. Men han har bara spelat två fulla matcher den här säsongen. SVBK tog i lördags sin tredje seger på tolv matcher hittills. Utan Randén igen.

– Det är bara att jobba på. Det är klart att det är lite tufft. Det är bara att fortsätta att jobba på på träning, kommenterar han själv.

Problemet för Randén den här säsongen har varit att Scapinello och Tholse både kan spela höger- och vänsterspiker. Hampus Randén är begränsad till högerkanten. Och Linus Tholse, elitseriens kanske bäste svenske spelare, är svår att peta.

– Vi har tagit in bra proffs och Linus gör det ju skitbra på högerkanten och det är det som är min position. Det är svårt att konkurrera med honom. Min position är på högerkanten och Linus kan ju spela både höger och vänster men han går ju bra på högern och då är det inte mycket jag kan göra.

Randéns chans är att Tholse flyttar ut på vänsterkanten och att Randén då kan spela på högerkanten. Men det är inte hela sanningen, även när Tholse har varit borta så har Randén petats.

– Då har Justin gått ut på höger och Ashur (Ibrahim) och Anton (Kjernholm) har spelat på vänstern.

Coachen Elin Warner nämner att Hampus Randén varit sjuk. Han drabbades ju av sin femte hjärnblödning i februari 2014. Men han kom tillbaka snabbt från den, öste in poäng säsongen 2014/2015 och fick pris för Årets prestation i våras.

– Hampus var ju sjuk och har gjort en raketcomeback. Han har fortfarande lite svagheter i baklinjen, kanske lite sämre i försvar. Men han är fortfarande konkurrenskraftig, det är ju inget snack om saken.

En annan möjlighet som Randén har är att bidra med sina ledaregenskaper, laget har saknat en ledare på planen den här säsongen.

– Precis! Jo, men så är det verkligen, instämmer Hampus.

Elin Warner håller delvis med om den bilden.

– Han är en ledare på så sätt att han är väldigt driven, han driver laget, han skapar energi och så vidare. Men han kanske har svårt att hjälpa, alltså vad det är som går fel eller att lugna ner, att välja rätt ord i rätt läge. Så det saknar han väl lite. Däremot har han ju ett otroligt driv och jättebra energi. En väldig tro att allt är möjligt, vilket är väldigt positivt, menar Warner.