Annons
Vidare till lt.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Hämndlysten man nekas ersättning

Mannen skulle ge en annan "på käften" med ett basebollträ - men blev själv knivskuren. Därför nekas han nu brottsskadeersättning.

Sätter man sig i en situation där man riskerar att bli skadad så ska man inte räkna med ekonomisk ersättning från Brottsoffermyndigheten. Så kan man tolka beslutet gällande en Södertäljebo i 40-årsåldern.

En släkting till mannen hade blivit misshandlad och krävd på pengar. I oktober 2013 beväpnade de sig med basebollträn och sökte själva upp gärningsmannen. Enligt vittnesmål skulle de ge honom och hans vänner ”på käften” utanför dennes bostad.

Men de andra männen gick då till motattack med en kniv och en köttklubba och det slutade med att blev knivskuren i handen och i huvudet.

Knivmannen dömdes sedan för grov misshandel i tingsrätt och hovrätt och fick betala ett skadestånd på nära 70 000 kronor. Men mer pengar till mannen som blev knivskuren är alltså inte aktuellt.