Annons
Vidare till lt.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Hamnar i Assyriska – om foten läker

Soo Yong Yoons fotskada tvingar Assyriska att ändra transferstrategi.Nu behöver klubben värva två mittfältare till innan fönstret stänger. Och båda namnen kan finnas på plats.

LT-sporten kan berätta att Assyriska närmar sig en värvning av den tidigare Landskrona-mittfältaren Paul Torres.

Den 24-årige amerikan-venezuelanen är på plats i Södertälje sedan ett par dagar.

Det finns bara en hake. Han är fotskadad.

Men rör det sig bara om en stukning vill Assyriska skriva kontrakt, uppger Tor-Arne Fredheim.

– Paul Torres har jag ju följt. Vi ska ha en diskussion i dag. Men vi ska undersöka honom så att det inte är något allvarligt.

Soo Yong Yoon var tänkt som spelaren som i första hand skulle komplettera Fredrik Holster på innermittfältet. Nu kan det bli Torres som fyller den platsen i stället, när Yong Yoons comeback kan dröja upp till två månader.

– Jag stukade foten i fredags. Är den inte bruten och jag kan spela inom de närmaste veckorna så är det bara att köra, men är det tvärtom antar jag att jag åker hem, säger mittfältaren Torres, som den gångna säsongen tillhörde Sandnes i den norska andraligan.

2014 gjorde Paul Torres 28 matcher för det Landskrona som ramlade ur superettan. Innan det inledde han sin karriär i Europa med två säsonger i Nyköpings BIS i division två och sedan division ett.

– Jag är en box till box-spelare. Teknisk med en riktigt bra motor. Jag gillar ge mig in i det offensiva spelet, men också att bryta upp spelet och hjälpa försvaret så mycket jag kan. Jag gillar mångsidigheten på positionen och den generella idén att vinna matcherna på mittfältet, säger han.

Den andra spelaren som kan bli aktuell för Assyriska har under försäsongen testats av både Oskarshamns AIK och Sirius. FC Rosengårds förre mittfältare Albert Owusu-Ansah, en 23-årig ghanan som en gång tillhört Fulhams U18-trupp, enligt Transfermarkt.

Han är i Södertälje för ett provspel fram till på fredag.

– Vi söker en rörlig, snabb och teknisk mittfältare, säger Fredheim.

Dessutom vill klubben fortfarande värva en mittback, då David Durmaz dras med ljumskproblem och nye Mamadou Wague har stukat foten.

Och då återstår bara drygt 14 dagar av den här försäsongens transferfönster.