Annons
Vidare till lt.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Hammarby nobbar Besara - "Jag är lite förvånad"

Assyriskafostrade mittfältaren Nahir Besara tränar just nu med Assyriska. Men till LT-sporten säger han att det finns ett allsvenskt kontrakt som ligger och väntar på honom. Men inte från Hammarby. Christer Youssef tränar också med AFF. Men enligt honom är det inte aktuellt med spel för klubben igen. 

Ända sedan det stod klart att Nahir Besara lämnar turkiska Göztepe har det spekulerats i var mittfältaren tar vägen nu. Många har trott att Hammarby, som Besara lämnade för ett år sedan, varit närmast till hands. Men så är det inte. 

- Jag hade en bra tid i Bajen, och det var väldigt kul att spela för en så bra publik. Men Hammarby har inte kommit med något kontraktsförslag. Vi har kontakt och så, och de gillar mig, men som det ser ut blir det inte Hammarby.

Är du besviken att det inte erbjudit dig kontrakt?

- Besviken och besviken. Man kan inte vara besviken. De tänker på sitt och jag tänker på mitt. Men jag är lite förvånad faktiskt. Jag trodde de skulle erbjuda ett kontrakt, men det har de inte gjort, och jag kan inte vänta hur länge som helst. 

Som det ser ut nu kan det bli en annan allsvensk klubb.

- Det finns andra klubbar som erbjudit bra kontrakt i allsvenskan. Med ett lag är jag långt gången i dialogen. En fin klubb som ligger topp åtta. Men det är upp till mig. De väntar på mitt svar. Någon gång nästa vecka ska det vara klart med någon klubb, säger Besara. 

Men det kan även bli en flytt till ett svenskt grannland. Klart är i alla fall att han troligtvis kommer att flytta till Skandinavien. 

-  Jag känner att jag vill ta ett steg tillbaka till Skandinavien. Jag var i Turkiet, och fotbollen var inte den bästa. Jag vill tillbaka till ett lag som spelar och där de tror på mig. Jag känner att jag nu måste gå på ett fotbollsmässigt val. Det är viktigare än att få ett bra kontrakt. 

På Assyriskas träning är även en annan gammal bekanting med. Christer Youssef har varit med i drygt en månad. I våras spelade han med Hansa Rostock i tyska tredjedivisionen. 

- Det var väldigt bra rent fotbollsmässigt. Tyskland ligger så långt före Sverige i allt. Men jag hade svårt med speltiden, så nu letar jag efter en ny klubb, säger Youssef. 

Han säger även att Assyriska har erbjudit honom ett kontrakt, men att han själv är sugen på en annan utmaning. 

- Det är inte aktuellt just nu känner jag. Jag vill ut, och har en del på gång. Vi får se vad som händer.