Annons
Vidare till lt.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Halmstad och Sirius är favoriter - Södertäljelagen utmanar

Halmstad och Sirius är favoriter i superettan. Men bakom dem tillhör både Syrianska och Assyriska utmanarna.

Många tror på de båda Södertäljelagen inför superettan 2016. Det var tydligt under superettans upptaktsträff i Upplands Väsby på onsdagen.

Det genomfördes ingen regelrätt rankning av lagen, men när Svenska spels odds inför serien presenterades fanns Assyriska på femte och Syrianska på sjätte plats.

Och när deltagarpanelen av ledare, spelare och journalister fick svara på olika frågeställningar kring klubbarna, trodde nästan hälften av deltagarna att Assyriska kan överträffa fjolårets fjärdeplats, medan en majoritet ansåg att Syrianska var redo att slåss om en plats i allsvenskan.

– Förutsättningarna är på plats, men vi har gått ut till truppen och sagt att vi siktar på en topp åtta-placering, säger Syrianskas ordförande Fikri Halef som representerade klubben på plats då truppen är i Montenegro på träningsläger.

– Vi ska komma ihåg att vi har väldigt många unga spelare, vi har den näst yngsta truppen efter Åtvidaberg och många nya spelare utifrån.

Ytterligare några spelare utifrån ska in. Framförallt handlar det om forwards, den stora frågan i Syrianska just nu är vem som ska göra målen.

Assyriska har värvat fler etablerade spelare än grannklubben, men har ingen riktig bredd i truppen.

– Det är alltid svårt att säga, det var nog inte många som hade tippat att Leicester City skulle spela i Champions league nästa år. Men på papperet ser det positivt ut. Vi har en bra startelva och några killar till som kan komma in och göra ett bra jobb. Om alla får vara friska kan det bli bra, tror Assyriskas nyförvärv Kenny Pavey.

– Men så är det för många. Det finns många bra lag, men inte så många riktigt bra trupper. Det är därför ligan är så öppen.

Skadeorna, som Pavey nämner som en nyckel för Assyriska, har dock varit ett problem för laget på försäsongen. Bland annat har Pavey själv haft ont efter en tackling och tränaren Tor-Arne Fredheim konstaterar att laget ligger några veckor efter. Dessutom är truppen inte komplett än.

– Vi har inte ens pratat om vår målsättning. Jag hade tänkt ta upp det förra veckan, men när inte truppen är klar är det ingen idé, säger Fredheim.

Syrianska och Assyriska tillhör enligt förhandstipsen utmanarna i toppstriden, i första hand tillsammans med Gais och nykomlingen Dalkurd.

Favoriter inför säsongen är Halmstad och Sirius.

– Det känns väldigt okej om det är på det viset. Men jag upplever inte att det finns någon storfavorit i serien, säger Halmstads tränare Janne Jönsson.

– Vi tar gärna ett litet favoritskap, vi vill inte bli sämre än förra året, säger Sirius tränare Kim Bergstrand.

Bland bottenlagen nämns Åtvidaberg och Örgryte, men främst Ängelholm och Frej Täby.