Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Hallin går från Timrå till Sundsvall

Per Hallin väljer att avsluta spelarkarriären – och går till Sundsvall Hockey. Där blir förre Timråkaptenen ansvarig för hockeygymnasiet och en del av ett nybildat sportråd där han får ansvar för juniorverksamheten.

Annons

– Jag ska jobba hårt och börja en ny karriär, säger Hallin.

Efter att Per Hallin valt att lämna Timrå IK efter den gångna säsongen har han funderat över framtiden.

Nu har han bestämt sig för att inte spela vidare – utan i stället satsa på en karriär som ledare.

Samtidigt tar Hallin steget från Timrå IK till lokalkonkurrenten Sundsvall Hockey.

Där blir han ansvarig för hockeygymnasiet och en del av ett nybildat sportråd. Där kommer Hallin att vara ansvarig för hela juniorverksamheten.

– Jag är förväntansfull, det känns kul och spännande. Jag har funderat på om jag skulle fortsätta spela över huvud taget men har väl känt att jag inte vill det, det kändes som ett bra avslut. Sedan blev jag kontaktad och fick det här erbjudandet, det är en fantastisk chans för mig med en ny karriär. Jag har alltid känt att jag vill jobba inom hockeyn, säger Hallin och fortsätter:

– Jag är jättetacksam att jag fick chansen. Nu ska jag jobba hårt och börja en ny karriär.

Hur känner du inför att ta steget från Timrå till Sundsvall Hockey?

– Klart man funderat på det, men som jag sa så är det starten på en ny karriär för mig. Känslorna för Timrå förändras inte av det här, men nu har jag en ny arbetsgivare och en ny karriär. Jag är jättetacksam gentemot Sundsvall för att de ger mig chansen och tror på mig.

Hallin kommer alltså vara en del av ett sportråd där även Stefan Lindqvist, Hans Åhrman och Åke Westin ingår. Åhrman är för närvarande ungdomsansvarig.

– Pelle blir ansvarig för hockeygym. Sedan ska Pelle ingå i ett sportråd som vi väljer att kalla det. Pelles roll där blir som ansvarig för hela juniorverksamheten. Jag blir ansvarig för A-laget, och tillsammans driver vi A-laget ned till J18, säger Lindqvist.

Sundsvall Hockeys ordförande Lars G Ohlsson.

– Vi har en tydlig trend där klubben ser till helheten och ännu tydligare lyfter ungdomsverksamheten. Vi gör ett omtag och har grunnat på organisationen. Nu har Jimmie Lindström varit i klubben i många år valt att lämna och då tar Pelle över.