Annons
Vidare till lt.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Hälften delas ut från fonden

Följetongen om Södertälje kommuns sociala investeringsfond fortsätter. Det tidigare tagna beslutet om att inrätta familjecentraler i Hovsjö respektive Ronna måste revideras något.

De tolv miljonerna ur den sociala investeringsfonden, för övrigt de första beslutade, föreslås nu att bli sex miljoner i stället.

Anledningen är att socialkontoret inte funnit någon samarbetspartner att starta familjecentralen i Hovsjö med. Så de första pengarna används endast till familjecentralen i Ronna, där vårdcentralen i Lina Hage (Capio Lina) tackat ja till att vara samarbetsaktör (som LT skrivit tidigare). Södertälje kommuns sociala investeringsfond syftar till att långsiktigt främja barn och ungas fysiska och psykiska hälsa och livsvillkor genom ett förebyggande arbete och tidiga insatser. Det var alltså socialnämnden (i samarbete med utbildningsnämnd och arbetslivsnämnd) som blev först ut att använda medel ur fonden.