Annons
Vidare till lt.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Häktade försökte prata via klotter

 
Gangsterkriget
Visa alla artiklar

”Säg att vi la dom utanför inte inne. Du kan ändra dig”. Häktade medlemmar ur Södertäljenätverket kommunicerar med skrivna meddelanden på rastgårdens väggar.

Den 4 april upptäckte personal på Kronobergshäktet på Kungsholmen skrivna meddelanden på en rastgårdsvägg. Efter att ha analyserat meddelandena kunde man slå fast att häktade medlemmar ur Södertäljenätverket skrivit dem i ett försök att kommunicera med varandra.

Ett av meddelandena lyder: ”NN (Ett namn) Ronna va händer bror”.

Ett annat meddelande tros vara skrivet av en 20-årig man med viss ”befälsstatus” inom nätverket: ”Säg att vi la dom utanför inte inne. Du kan ändra dig”.

– Vi tror att han försökt få en yngre häktad att ändra sin berättelse om var de lade två stulna mopeder, säger kammaråklagare Björn Frithiof.

Personalen på Kronobergshäktet säger till polisen att de märkt att medlemmar ur Södertäljenätverket ” ...har en tendens att försöka få kontakt med varandra”.

Ett annat meddelande som hittats på väggen lyder: ”folk kan inte hålla sin käft till rättegången ...”

Men det senare fallet har eventuellt inte med saken att göra.

Fram till i våras satt även ledaren Bernard Khouri på Kronobergshäktet. Han förflyttades efter att ha kommunicerat med skrivna meddelanden till kumpaner på gatan utanför med kikare.