Annons
Vidare till lt.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Häktad nekades jobb - kräver ersättning

21-årigen nekades jobb eftersom han suttit frihetsberövad och tycker sig ha blivit illa behandlad under tiden i häktet. Nu kräver han femsiffrigt belopp i ersättning.

En 21-årig man satt frihetsberövad ungefär en månads tid för cirka ett år sedan på grund av misstanke om grov stöld. Han får nu ersättning av Justitiekanslern (JK) på totalt 46 366 kronor.

JK skriver att mannen får ersättning för lidande, förlorad arbetsförtjänst och

för ombudskostnader. Advokaten har skrivit i ansökan till JK att den unge mannen upplevde tiden i häktet som mycket ansträngande. Han blev enligt egen utsago dåligt behandlad och fick bland annat gå en hel dag utan att äta.

Misstankarna mot 21-åringen, som bodde hemma, påverkade också hans familj. Han förlorade även ersättning från försäkringskassan då han inte kunde söka jobb. Han missade dessutom en jobbintervju. Senare fick han inte ett jobb i Södertälje då arbetsgivaren inte ville ha någon som suttit frihetsberövad.