Annons
Vidare till lt.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Haglund klar för Salem

Kevin Haglunds tid i Telge är officiellt över. Under trettonhelgen blev 17-åringen klar för allsvenska Salem.

– Det känns riktigt bra, det är riktigt skönt att äntligen får köra i gång igen. Telge beslöt att släppa mig i måndags. Salem köpte ut mig, Telge accepterade budet till slut, men i början sa dom nej, de krävde mer, berättar Kevin.

Haglund har tillhört det gemensamma juniorlaget Salem/Telge som spelar i juniorallsvenskan.

I Salems A-trupp blir Kevin långt ifrån den ende med Södertäljekoppling eller Nykvarnskoppling.

Nykvarnsfostrade Karl-johan Ahlroth, William Broberg, Oscar Janthe, Jonathan Edelsvärd och Robert Johansson finns redan där plus Södertälje IBK-fostrade Kim Högdahl.

– Vi är väldigt nöjda med att presentera ett högklassigt nyförvärv till herrlaget inför omstarten av allsvenska norra, skriver Salem i ett pressmeddelande.

Kevin Haglund meddelade tidigare i vinter att det var färdigspelat i Telge efter en incident under DM i Nyköping där flera Telge-ledare betedde sig illa och skällde ut och fryste ut 17-åringen efter att han ställt en fråga om han fick spela en match med Strängnäs.

På onsdagen gjorde han sin första träning med sin nya klubb.

– Det var annorlunda, högre tempo. Jag känner en hel del i laget, det kommer att gå fort att komma in i det här, säger Kevin.