Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Haglund klar för Salem

Kevin Haglunds tid i Telge är officiellt över. Under trettonhelgen blev 17-åringen klar för allsvenska Salem.

Annons

– Det känns riktigt bra, det är riktigt skönt att äntligen får köra i gång igen. Telge beslöt att släppa mig i måndags. Salem köpte ut mig, Telge accepterade budet till slut, men i början sa dom nej, de krävde mer, berättar Kevin.

Haglund har tillhört det gemensamma juniorlaget Salem/Telge som spelar i juniorallsvenskan.

I Salems A-trupp blir Kevin långt ifrån den ende med Södertäljekoppling eller Nykvarnskoppling.

Nykvarnsfostrade Karl-johan Ahlroth, William Broberg, Oscar Janthe, Jonathan Edelsvärd och Robert Johansson finns redan där plus Södertälje IBK-fostrade Kim Högdahl.

– Vi är väldigt nöjda med att presentera ett högklassigt nyförvärv till herrlaget inför omstarten av allsvenska norra, skriver Salem i ett pressmeddelande.

Kevin Haglund meddelade tidigare i vinter att det var färdigspelat i Telge efter en incident under DM i Nyköping där flera Telge-ledare betedde sig illa och skällde ut och fryste ut 17-åringen efter att han ställt en fråga om han fick spela en match med Strängnäs.

På onsdagen gjorde han sin första träning med sin nya klubb.

– Det var annorlunda, högre tempo. Jag känner en hel del i laget, det kommer att gå fort att komma in i det här, säger Kevin.