Annons
Vidare till lt.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Hagernäs skeptisk till fortsättning

Joakim Hagernäs var med och tog Syrianska till allsvenskan. Men nu tyder allt på att han lämnar Södertäljeklubben.

Mittfältaren Hagernäs är en av de Syrianska-spelare som har utgående kontrakt. Att det ska förlängas är inte aktuellt, enligt 30-åringen.

– Som det känns för mig kommer jag inte att fortsätta i Syrianska. Vi har heller inte haft någon kontakt den senaste tiden, så jag vet inte hur Syrianska resonerar.

Joakim Hagernäs inledde den gångna säsongen utanför startuppställningen. Men när Besim Kunic knäskadades i början av juli fick Hagernäs förtroendet från lagledningen och var ordinarie till och med derbyförlusten (0–2) mot Assyriska i mitten av september. Sedan var han plötsligt ute i kylan igen och fick inte spela en enda minut under de sista fyra omgångarna.

– Jag blev bortplockad när de viktiga matcherna kom, så var det. Och det var likadant förra säsongen då jag bänkades i slutet, konstaterar Hagernäs, som svarat för fem mål och fyra assister under sin tvååriga sejour i Syrianska.

Vad har du för tankar om din fotbollsframtid?

– Det återstår att se vad som dyker upp. Jag är i alla fall väldigt glad över att jag skaffat mig en civilingenjörsutbildning parallellt med fotbollssatsningen. Just nu har jag ett jobb på Siemens, som jag trivs med.

Syrianskas ordförande Andreas Temiz är fåordig när det gäller det eventuella intresset för Joakim Hagernäs och andra kontraktslösa spelare från den gångna säsongen:

– Vi avslutar fotbollsåret med en fest på lördag. Jag kan inte säga så mycket mer just nu, konstaterar Andreas Temiz.