Annons
Vidare till lt.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Hagelin målskytt när Penguins gick vidare

Carl Hagelin gjorde ett av målen när Pittsburgh slog ut New York Rangers i NHL-slutspelet. För Rangers Henrik Lundqvist kunde säsongen inte ha slutat tyngre – för andra matchen i rad blev målvakten utbytt.

Rick Nash och Dominic Moore — assisterad av Jesper Fast — gav visserligen New York Rangers ledningen varsin gång i måstematchen mot Pittsburgh Penguins, men det hjälpte inte.

Det blev förlust med 3—6 och Henrik Lundqvist Rangers är utslaget ur Stanley cup med 1—4 i matcher.

- Det kändes pinsamt, säger en besviken Lundqvist till New York Post.

Med sitt första slutspelsmål i år kvitterade Carl Hagelin till 1—1 för Pittsburgh. Hagelin kom med fart och fick en smakfull passning av Phil Kessel, som Södertäljesonen styrde in i nät på Lundqvists klubbsida.

Efter Phil Kessels 2—2-mål i första perioden tog Pittsburgh över matchen. I andra perioden fick Lundqvist släppa fyra mål förbi sig, varav två från Bryan Rusts klubba. Genant, tyckte alltså Lundqvist efter matchen.

- Men också en känsla av hopplöshet, att inte lyckas få till räddningarna, säger han till New York Post.

Efter perioden fick Lundqvist för andra matchen i rad lämna målburen, med usla 73,9 i räddningsprocent under matchen — en trist avslutning på säsongen. Lundqvist släppte in åtta mål mot Pittsburgh under hela NHL-säsongen.

I slutspelet har han enligt New York Times släppt in tio mål på sina knappt 65 minuters spel.

- Sättet som matcherna spelades, speciellt de sista två, innehöll många möjligheter. Du behöver vara stark vid målet. Du behöver en målvakt som gör extra många svåra räddningar och jag lyckades inte med det. Du måste vara en extremt självsäker målvakt för att stoppa den typen av skott, och de sista två matcherna var jag inte tilläckligt stark för att göra det, säger Henrik Lundqvist till nhl.com.

Antti Raanta fick vakta Rangerskassen under sista perioden, och räddade de enda fem skotten som kom mot honom.

Pittsburgh — som varit vassa även i slutet av seriespelet — möter nu antingen Washington eller Philadelphia i kvartsfinal. Pittsburgh har slagits ut i slutspelet av just Rangers de senaste två åren.

- Vi ville verkligen inte åka tillbaka till New York för en sjätte match. Jag tror att när du är i en sådan utslagssituation, då vill du göra ditt bästa för att ta hand om det där och då, säger Pittsburghs tränare Mike Sullivan.

Även förra SSK-målvakten Jhonas Enroth och hans Los Angeles Kings är utslaget ur Stanley cup-slutspelet. Enroth fick finna sig i att vara reserv i alla matcher bakom givna förstavalet Jonathan Quick, och från bänken fick han se San Jose Sharks vinna match fem och gå vidare med 4–1 i matcher.