Annons
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Hagelin debuterade för Pittsburgh

I helgen kom det överraskande beskedet. Carl Hagelin får lämna Anaheim för Pittsburgh. Redan på söndagskvällen debuterade Hagelin för sin nya klubb. Och det blev seger direkt i debuten.

Annons

Det var mycket fokus på Carl Hagelin när Pittsburgh Penguins åkte ut på isen hemma i Consol Energy Center på söndagskvällen.

Efter 1.12 klev Hagelin in på isen för första gången och fick välkomnade applåder

från publiken.

Bara några minuter senare, i sitt andra byte, fick han jubla för första gången i Pittsburghtröjan. Finske backen Olli Määttä gled fram mot Eddie Läck i Carolina-målet, Hagelin var placerad framför mål och störde, samtidig som Määttä avlossade ett skott som hittade in i nätet. 1–0 till Pittsburgh.

En perfekt start på det nya livet för Carl Hagelin, som inte alls haft den höst han hade drömt om i Anaheim. Meningen var att Hagelin skulle ta nästa kliv i NHL-karriären och att Anaheim skulle vara ett topplag.

Men med laget utanför slutspelsplats efter halva grundserien valde klubbledningen att agera.

Hagelin, som bara gjort tolv poäng på 43 matcher fick lämna Kalifornien för Pittsburgh.

23-årige backen Adam Clendening och 27-årige forwarden David Perron gick

i den andra riktningen.

– Trejden kom som en chock men jag är en person som försöker se positivt på det som händer och är glad över att nu få spela i ett lag med så extremt mycket

talang, sade Carl Hagelin om flytten till Sportbladet.

I Pittsburgh återförenas Carl Hagelin med coachen Mike Sullivan, som var assisterande tränare under ett par av hans år i New York Rangers.

– Jag hade honom i New York ett par säsonger och jag tror att han kommer göra oss snabbare. Han är allsidig, han kan spela upp och ner i laguppställningen. Han är en bra på att döda utvisningar. Han kommer tillföra mycket till vårt lag, sade Sullivan till Pittsburgh Post-Gazette.

Vilket förtroende Sullivan har för Hagelin visade han direkt. I första matchen, hemma mot Carolina på söndagskvällen, fick Hagelin bilda kedja med ryske stjärncentern Jevgenij Malkin och höger-forwarden Phil Kessel.

I sin första period för Pittsburgh noterades Hagelin för ett skott på mål och var plus ett efter att ha varit på isen vid Pittsburghs ledningsmål. Han fick spela dryg fyra minuter i perioden, som Pittsburgh vann med 2–0.

Pittsburgh vann slutligen matchen med hela 5-0 efter bland annat två mål av storstjärnan Sidney Crosby. Hagelin gick poänglös av isen men kom i stället med i det mindre smickrande utvisningsprotokellet. Detta efter att ha åkt ut för hooking när han var inne för att spela boxplay, vilket gav Carolina chansen att spela fem mot tre i 43 sekunder.