Annons
Vidare till lt.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Hade kniv i höger strumpa – knappast för svampplockning menar tingsrätten

Kniven skulle användas vid svampplockning hävdade en berusad man när polisen hittade en kniv i hans strumpa. Inte troligt, menade tingsrätten.

I mitten av augusti i år kallades polisen till ICA Maxi vid Genetaleden efter att vittnen hade sett en man med en kniv.

Polisen ingrep och omhändertog mannen som hade druckit flera starköl under dagen och mindes inte hur han hamnat vid ICA.

När poliserna visiterade mannen hittade de en kniv i mannens högra strumpa.

Mannen åtalades för brott mot knivlagen.

I tingsrätten nekade mannen till anklagelsen och hävdade att han haft kniven i sin ryggsäck eftersom han använder den i sitt arbete och dessutom planerat att använda den vid svampplockning.

Han menade att han inte haft den framme annat än när han letat efter sin plånbok vid ett tillfälle och att han då kan ha lagt den i byxorna.

Tingsrätten köpte dock inte resonemanget. Dels för att mannen var ledig och alltså inte haft anledning att ha den med sig för jobbet. Men också för att de inte trodde på svamp-historien.

Tingsrätten konstaterar att kniven inte är av den sort som vanligtvis används för svampplockning. De menar också att platsen - ICA Maxi – inte talar för att mannen faktiskt hade tänkte plocka svamp.

Mannen döms alltså för brottet och straffet blir dagsböter på totalt 2 500 kronor.