Annons
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

”Hade jag vart kille hade ingen hackat på mig”

Hat, kärlek och krossade fördomar – det summerar Isabella Kinostid efter dokusåpan Big Brother, där hon röstades fram till en tredjeplats. – Mina största fans är assyrier-syrianer från Södertälje. Jag har så mycket kärlek för Södertälje.

Annons

Stockholm. Dörrarna öppnas och ut kommer Isabella Kino och två andra deltagare. Hon lägger händerna över ansiktet och upprepar ”åh jag ryser över hela kroppen” flera gånger. Hon har gått in i ett färgglatt Big Brother hus och skrivit under på att vara inlåst i drygt 70 dagar, med kamerabevakning dygnet runt.

– Att vara där inne var hemskt, det var extremt påfrestande, men jag hade nog inte varit normal om jag inte tyckte det, säger hon.

Isabella Kino kommer gåendes över Kungsgatan i Stockholm. Ofta är hon i Södertälje, men inte den här gången. Hennes blonda lockar gungar mot hennes svarta pälsjacka. Även om hemmaplan för Isabella Kino är Helsingborg så känns även Södertälje som hemma. Nästan hela hennes släkt bor här och hon är till exempel släkt med Bobby Unduci, kändisfrisören som växt upp i Södertälje.

Vi sätter oss på Starbucks mittemot Svampen, längst in i ett hörn.

– Jag har så många fina minnen från Södertälje. Som i Geneta. Vi gick ner på gården och lekte och alla barn var runt, det var hur kul som helst. Inte alls som i Helsingborg, det är mer som att släppa ut sina barn här, säger Isabella Kino och pekar ut över Birger Jarlsgatan.

Hon är assyrier/syrian och det finns inte lika många familjer av samma ursprung i Helsingborg, som det gör i Södertälje.

– I Big Brother brukade jag skoja om att hela Södertälje skulle rösta på mig.

Hon skrattar och det hörs att det kommer nedifrån magen, hela hennes ögon knips ihop och kritvita tänder syns.

– Jag är en väldigt känslig person. Folk tror att jag är en kaxig brud men jag bryr mig mycket om människor.

Men hon säger också vad hon tycker och tänker, och i Big Brother huset var hon alltid sig själv. Priset för det har varit att hon fått ta emot mycket negativitet på sociala medier.

– Hade jag vart en kille och betett mig likadant så hade ingen hackat på mig, jag hade varit en gud. Det är i alla fall så jag känner. Jag är besviken på de som hackar, du är 60 år och pratar skit om mitt utseende. Jag kan väl inte rå för hur jag ser ut.

När hon pratar använder hon händerna för att förtydliga och puffar emellan åt till håret.

Även om hon fått ta emot en hel del hot, som hon polisanmält, och att det var jobbigt att vara inlåst i ett hus tillsammans med personer hon från början inte kände, så ångrar hon inte sin medverkan.

– Speciellt inte efter att jag kom ut. Då insåg jag hur fördomsfulla vi är och hur mycket man uppskattar allt runt omkring; familj vänner och att bara kunna gå ut på stan.

Isabella Kino dricker en stor, laktosfri latte, men speciellt mycket av den hinner inte försvinna för att hon har så mycket att prata om. Det märks att Big Brother ligger henne varmt om hjärtat.

– Jag saknar ändå Big Brother. Här sitter vi och dricker en latte men om du fick en där inne blev hela din värld perfekt. Bara man fick något litet så började man gråta. Det var charmigt.

Big Brother maktspelet 2015 lovade ett nytt koncept och Isabella Kino blev lovad ett vuxnare Big Brother med vettigare människor, och tvekade därför inte på att gå in i huset.

– Vad spelar det för roll? det finns alltid fördomar. Om jag inte hade vart med i Big Brother så hade jag kanske lagt upp en bild från Las Vegas. Det spelar ingen roll, folk pratar alltid. Fuck it, det är bara att tuta och köra.

Isabella Kino trodde att hon skulle stanna 2-3 veckor i huset men hon höll sig kvar ända till final och röstades fram till en tredje plats.

– Det är intressant hur vi tänkte där inne, de andra såg ner på mig och trodde att jag skulle åka ut, och då tänkte jag likadant. Han är dansare och han är skådespelare och vad fan är jag? De kommer aldrig rösta på mig.

Det visade sig att hon- och de andra hade helt fel.

Nästa steg hon vill ta är att göra något bra av sitt varumärke hon byggt upp.

– När man har så många följare så vill jag göra något vettigt, jag vill hjälpa barn i utsatta länder. Vårt folk dör där ute och jag vill göra allt.

Isabella Kino

Ålder: 23

Bor: Helsingborg men har största delen av sin släkt i Södertälje.

Familj: Storasyster Ellinor, 28, lillebror Lucas, 12 och mamma och pappa.

Aktuell: Jobbar inom krog- och restaurangbranschen och var en av deltagarna i Big brother maktspelet, 2015.

Intressen: Sociala medier och vill starta med välgörenhet för barn och satsa allt.

Favoritresmål: Los Angeles och Las vegas.