Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Haddad tillbaka i Assyriska

Med bara timmar kvar till transferfönstrets stängning presenterade Assyriska två nyförvärv. Varav en gammal publikfavorit. 

Annons
Andreas Haddad.

Assyriska har gjort klart med sin trupp inför superettan. Sist in: en mittback och en forward.

Och med all respekt för finske försvararen Jani Tanska, så är det nog Andreas Haddad som är det hetaste namnet av de två - i alla fall för Assyriskafansen. 

32-årige Haddad går in på sin fjärde sejour i Assyriska och behöver knappast någon presentation. Senast han spelade i Assyriska, 2010, gjorde han åtta mål på 14 matcher. I fjol spelade han i Hammarby, där det bara blev två mål. Men så sent som 2013 gjorde han fem mål på elva matcher för Brommapojkarna i allsvenskan. 

Tisdagens andra nyförvärv, Jani Tanska, är en 26-årig finländare med meriter från finska U21-landslaget och engelska Charlton, där han var ungdomsproffs. Han kommer närmast från FC Lahtis i finska ligan. 

"Vi är komfortabla med de spelare vi fått in och bedömer att samtliga kommer kunna lyfta laget kvalitetsmässigt. I Andreas fall får vi en kämpe på plan som brinner för klubbmärket och Jani kommer bidra med tyngd och rutin till backlinjen. Vi ser fram emot seriepremiären nu till helgen", säger Assyriskas vice ordförande Gabriel Isskander till klubbens hemsida. 

Han betonar också att de nyförvärven ligger inom ramen för klubbens "tighta budget".

"Vi har sedan i vintras när vi inledde resan med NyaAssyriska varit väldigt tydliga med att huvudfokus kommer att vara på ekonomin i år. Samtidigt är detta en sportverksamhet och sportslig framgång ger klubben bättre förutsättningar för att lyckas inom prioriterade områden som just Marknad och Ekonomi. Så det är en fin balansgång som krävs för att lyckas både sportsligt och ekonomiskt."

Annons