Annons
Vidare till lt.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Haddad lägger skorna på hyllan

En av Assyriska FF:s största spelare genom tiderna, Andreas Haddad, slutar som fotbollsspelare. -Det var ett jättesvårt beslut, berättar 33-åringen.

Andreas Haddad har bestämt sig för att lägga fotbollsskorna på hyllan. En lång karriär med många år i Assyriska FF och flera säsonger i olika utländska samt i Sverige, som Hammarby, Örebro SK och Brommapojkarna med flera, får sitt slut.

-Det var ett jättesvårt beslut, jag har legat vaken på nätterna och funderat, säger Andreas Haddad som den senaste tiden tränat med division 2-klubben Södertälje FK.

Men till slut bestämde han sig för att sluta som spelare. Därmed slöts cirkeln i och med att karriären både började och slutade i Assyriska. Ändå önskar Andreas Haddad att det hade blivit ett mer värdigt avslut.

-Jag slutar som 33-åring, jag hade hoppats att jag hade några år till i kroppen. Men jag ville spela i Assyriska och jag har inte fått ett livstecken därifrån. Det är tråkigt, tyvärr har inte fotboll varit lika roligt det senaste året, säger han.

Några av sina bästa säsonger hade Haddad troligtvis i Assyriska 2004 och 2005, då klubben avancerade från superettan till allsvenskan. Många supportrar minns Haddads två mål i skrällsegern borta mot IFK Göteborg i allsvenskan. Förra säsongen återvände Haddad till Assyriska från Hammarby. Under vintern kom beskedet att klubben inte ville förlänga kontraktet med honom.

Men Haddad ser en framtid inom fotbollen – han har bestämt sig för att sadla om till tränare.

-Jag har bokat in mig på alla utbildningar och tänker satsa allt på det. Sen har jag inte bestämt mig för om jag ska träna ett lag redan nu eller vänta och gå utbildningarna först. Men jag är öppen för förslag, säger Andreas Haddad.