Annons
Vidare till lt.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Gymnasietrenden har vänt

Fler gymnasieelever, än förra året, kommer att gå i någon av Södertäljes gymnasieskolor till hösten. Men ökningen gäller egentligen bara Wendela Hebbe och Moraberg.

Efter flera år av sjunkande intresse för Södertäljes gymnasier har trenden nu vänt. Förra året var det några fler som valde Södertälje, i år ännu några till – 597 elever jämfört med 516 förra läsåret.

– Att fler elever söker Södertäljes kommunala gymnasier är ett faktum. Det är naturligtvis mycket bra att vi kan erbjuda utbildningar som eleverna väljer, kommenterar gymnasie chefen Heléne Rådbrink.

På frågan om hur många av Södertäljes gymnasieelever som inte går i Södertälje svarar Rådbrink:

– Valfriheten gör att elever kan välja gymnasieskolor i andra kommuner. Antagning till gymnasiet sker fortfarande och hanteras nu av gymnasiekolorna. Det gör att siffrorna när det gäller antagning förändras hela tiden. Att fler väljer kommunens gymnasier gör naturligtvis att skolorna får fler intäkter.

Det är främst Wendela Hebbe-gymnasiet som får fler elever, från förra årets 99 till årets 136. Men också Morabergs studiecenter, som främst är för elever som saknar normal gymnasiebehörighet går, ökar också. Från 166 till 208 elever.

– När det gäller Täljegymnasiet så har vi fyllt ekonomi- och naturklasserna. Det finns några få platser kvar i samhällsklasserna.