Annons
Vidare till lt.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Gustav Larsson till MTB-SM

Svenske landsvägsstjärnan Gustav Larsson kommer till mountainbike-SM i Södertälje. "Vi är riktigt glada att Gustav kommer upp", meddelar Stefan Ek från arrangerande Södertälje CK.

32-årige Gustav Larsson, som i fjol var i Södertälje för att köra landsvägs-SM, kommer hit även i år. Han kommer kanske inte kunna utmana de främsta. Men OS-silvermedaljören i tempo från 2008 är inte helt oäven i skogen. 2010 vann han till exempel långloppet Mörksuggejakten, även om det bör sägas att den tävlingen med sin enklare terräng och längre distans passar en landsvägscyklist bättre än en SM-bana.

- Men Gustav körde båda disciplinerna när han var liten, det var i junioråldern som han började satsa helt på landsväg, säger Stefan Ek.

- Jag skulle nog påstå att han gör det mest som en kul grej, men han hade inte kommit hit om han inte ansåg att han hade möjlighet att prestera bra. Vad det innebär för honom vet jag inte exakt. Han får nog kriga mot de stora och jag skulle bli förvånad om han tar en pallplats. Men jag tror inte att han kommer vara långt ifrån, säger Stefan Ek.

Gustav Larsson är gift med före detta Södertälje CK-cyklisten Veronica Andréasson. Hon är dock inte anmäld till SM, då paret nyligen blivit föräldrar.

Gustav Larsson är anmäld till både det klassiska cross country-loppet på lördag och måndagens elimineringstävling.

Favorit på herrsidan är CK Naténs landslagsstjärna Emil Lindgren, som vunnit de två senaste åren. Han utmanas främst av fjolårets tvåa och trea, Magnus Darvell, Kalas Merida och Matthias Wengelin, Natén, samt av stockholmaren Calle Friberg som säkert är sugen på att prestera när det nästan är hemmaplan.

På damsidan är  Alexandra Engen, världsmästare i sprint och OS-sexa i cross country på jakt efter sitt sjunde raka SM-guld. Enda möjliga hotet är 19-åriga falutjejen Jenny Rissveds, som vann JSM i fjol och redan fått ett internationellt genombrott på seniornivå med ett guld i sprint och ett silver i U23-loppet i cross country vid EM i Bern i juni.