Annons
Vidare till lt.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Gustafsson tog plats i landslaget och på listan

Dags för andra delen av Heta listan 2015, där vi presenterar plats 11-30. Konkurrensen hårdnar och här hittar vi både världsmästare och mängder av landslagsstjärnor och utlandsproffs. På trettonde plats har vi in intressant debutant från Hölö.

På plats 11-30 hittar vi inte mindre än fem innebandyspelare. Högst placerad av dem är Emelie Frisk, som stod i mål i finalen när Sverige vann VM-guld tidigare i december.

Debutant på listan är Linköpings back Tobias Gustafsson, som gjorde en stark säsong och ett ännu starkare slutspel - och fick debutera i landslaget.

– Jag kände att jag tog stora kliv i min utveckling bara under slutspelet. Det gick väldigt bra för mig och jag bidrog med många poäng, säger Tobias Gustafsson.

Hur kan man växa så mycket som spelare under kort tid?

– Jag har ju inte spelat så många stora matcher tidigare i karriären. Men jag tror det handlar om att det är ett helt annat fokus i slutspelet.

Efter landslagsdebuten i våras har han sedan blivit kallad till de två efterföljande landlagssamlingarna också och har under året samlat på sig sju landskamper.

– Det är häftigt. Det är ju en pojkdröm att spela i landslaget. Men nu gäller det att fortsätta utvecklas för att få behålla platsen också, det är inte givet.

I går presenterade LT plats 31-50 på listan, den kan du hitta här. I morgon presenterar vi topp tio.

Så här såg fjolårets lista ut.