Annons
Vidare till lt.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Guldkör jagar nya segrar i USA

För åttonde året i rad har Rönninge Show Chorus vunnit nordiska mästerskapen i barbershopkör. Nu satsar de mot vinst i värdsmästerkskapen i USA om 1,5 år.

Rönninge Show Chorus vann de nordiska mästerskapen i barbershopkör med ett poängresultat som ger dem en ranking som tvåa i världen.

Nu väntar världsmästerskapen i Houston, Texas i USA.

– Vi har topplacerat oss de senaste åren så nu gäller det att knipa guldet, säger

körens dirigent Britt-Helén Bonnedahl.

Enligt henne väntar nu 18 månader av coachning och heldagsrepetitoner, allt för att ”toppa laget”. 35 andra körer från hela världen möter Rönningekören i mästerskapen.

Enligt Britt-Helén Bonnedahl ökar intresset för barbershop. Hon tror det beror på att åskådarna får uppleva musiken med fler sinnen.

– Man både sjunger och agerar i barbershop. Det är en större kommunikation med publiken. Det är ju trevligare med en kör som agerar och är fina att titta på än bara en grupp med pärmar som står och sjunger, säger hon.