Annons
Vidare till lt.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Gudfadern utlämnas till Frankrike

Artikel 3 av 7
Gudfadern i Södertälje
Visa alla artiklar

Den så kallade Gudfadern, Södertäljenätverkets högste ledare, enligt polisen, har överlämnats till Frankrike där han misstänks för grovt narkotikabrott.

 Den 39-årige Södertäljebon greps den 5 mars i Malagaområdet på den spanska solkusten misstänkt för delaktighet i smugglingen av närmare 200 kilo kokain som påträffades i franska Dunkerque i juli 2011.

Under några veckor har 39-åringen suttit arresterad i Madrid, men har nu alltså överlämnats till franska myndigheter.

Enligt polisen riskerar Södertäljebon ett långt fängelsestraff om han fälls. Den båt som kokainlasten hittades på hade avseglat från Venezuela, där 39-åringen bodde vid sidan om Colombia, Spanien och Södertälje.

Enligt länskriminalen blev 39-åringen den störste ledargestalten inom det så kallade Södertäljenätverket. Men när han allt oftare befann sig utomlands ska Bernard Khouri ha övertagit i Södertälje. Det senare förnekas av Khouri, som menar att det aldrig existerat något Södertäljenätverk.