Annons
Vidare till lt.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

"Gudfadern" försökte stoppa gängkriget

 
Gangsterkriget
Visa alla artiklar

”Ryktet vi byggt upp tio år har ni raserat på ett år". Orden kommer från en tidigare ledare för nätveket som försökte lösa konflikten mellan nätverket och X-team.

Södertäljenätverket å ena sidan och X-team och bröderna Moussa å den andra, var en rivalitet om den kriminella marknaden, hävdar polisen.

På tisdagen framkom att fotbollsspelaren Eddie Moussa var delägare i kafé Oasen i Ronna centrum – en svartklubb där det spelades om pengar. Enligt åklagarna lånade Eddie Moussa ut pengar mot ränta och använde sin bror Danny Moussa och hans X-team för att driva in skulderna.

Flera förhandlingar hölls där representanter för nätverket försökte få Danny Moussa att ta av sig X-teamtröjan. Men det vägrade X-teamledaren, som då såg sig utlämnad utan beskydd, något som hans storebror Yaacoub höll med om.

En tidigare ledare för Södertäljenätverket försökte lösa konflikten. Mannen är 38 år och kallas ”Gudfadern”. Under flera år var han nätverkets ledare, men han har förlorat den ställningen eftersom han vistats så länge utomlands.

I ett inspelat samtal säger han att Danny Moussas och Bernard Khouris konflikt förstört för alla.

”Ryktet vi byggt upp tio år har ni raserat på ett år. Jag får hela tiden klagomål från farbror och de äldre”.

Mindre än tre månader senare var bröderna döda.