Annons
Vidare till lt.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Grovt rattfull man krockade i Rosenlund – döms till vård och skyddstillsyn

En sen natt i mitten av september inträffade en singelolycka i Rosenlund. Föraren var rattfull och körde så pass fort att hela fronten på bilen blev demolerad.

Mannen som körde skadades i olyckan och fick föras till sjukhus för att sy i både benen och huvudet. Han har i efterföljande förhör uppgett att han hade ett pågående alkoholmissbruk och att han den aktuella natten hade druckit drygt en flaska vin innan han satte sig i bilen.

En efterföljande kontroll visade att mannen haft 1,87 promille alkohol i blodet vid olyckstillfället. Mannen har nu dömts i Södertälje tingsrätt till skyddstillsyn med särskild behandlingsplan för att bli kvitt sitt missbruk.

Rätten noterar också i domen att färden var kort och att ingen medtrafikant eller annan utsattes för någon konkret fara. Om rätten istället hade dömt ut fängelse hade straffet blivit en månad.