Annons
Vidare till lt.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Grossmann på glid från Arizona

En bra start i ett av NHL:s stora överraskningslag. Men nu går det tyngre för både Nicklas Grossmann och hans lag Arizona Coyotes – senaste tiden har han varit petad från laget.

Nicklas Grossmann inledde NHL-säsongen bra – liksom hans lag Arizona Coyotes som var en av de mest positiva överraskningarna i ligan.

Men den senaste tiden har det gått allt sämre. Laget har bara vunnit två av de tio senaste matcherna och laget har glidit allt längre bort från en slutspelsplats i Western conference.

Där har Anaheim vaknat till liv och gjort ett ryck, och lämnat bakom sig lag som Arizona, Vancouver, Calgary och Edmonton.

Arizonas coach Dave Tippett har börjat göra förändringar i truppen och det har bland annat gjort att Grossmann, 31, varit petad i ett antal matcher den senaste tiden. Nyhetssajten AZ Central rapporterar att Grossmann, trots att han förväntas vara en defensiv kraft i laget, varit petad i de senaste två matcherna trots att han inte är skadad.

– Det är klart att du vill spela varje kväll, men jag får se det som en chans att jobba hårdare och träna mer. Så att jag är redo när jag får chansen nästa gång. Jag kan inte gå runt och hänga med huvudet. Jag måste försöka vara positiv, säger Grossmann till AZ Central.

Spekulationer tar nu fart om att Grossmann kan bli flyttad till en annan klubb för att Arizona Coyotes – som ser ut att missa slutspelet – ska få in yngre spelare att satsa på i framtiden.

– Jag har bara bra saker att säga om klubben, allt från spelare till organisationen, staden och fansen. Allt har varit jättebra. Så jag försöker göra allt jag kan för att hänga kvar. Jag fokuserar på det jag själv kan kontrollera, allt annat är bakgrundsljud. Det är så jag ser på det (spekulationerna), säger Grossmann.

Sista datum för spelarövergångar i NHL är den 29 februari.