Annons
Vidare till lt.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Grönt ljus för Bovieran i Brunnsäng – grannarnas överklagan får nobben

Grannarna överklagade planerna på seniorboendet Bovieran i Brunnsäng. Men nu har mark- och miljödomstolen gett byggplanerna klartecken, det skriver SVT Nyheter Södertälje.

I juni fick detaljplanen för det lyxiga konceptboendet Bovieran i Brunnsäng, som LT skrivit om upprepade gånger, godkänt av Södertälje kommun. Men grannarna överklagade beslutet till mark- och miljödomstolen bland annat med motiveringen att "byggnaden blir mycket dominant och inte passar in i den etablerade villabebyggelsen". Dessutom oroade man sig för minskade grönområden och ökad trafik i området.

Läs också: Detaljplanen för lyxboendet antogs – nu överklagas det: "Passar inte in i den etablerade villabebyggelsen"

Nu har domen från mark- och miljödomstolen kommit: de olägenheter som grannarna tar upp får enligt domstolen anses vara inom ramen för vad som är "godtagbart i en växande storstadsregion”. Det skriver SVT Nyheter Södertälje.

Läs också: Lyxiga seniorboendet Bovieran i Brunnsäng ett steg närmare byggstart

Läs också [+]: Detaljplanen för Bovieran antagen – lyxiga 55+-boendet i Brunnsäng blir verklighet