Annons
Vidare till lt.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Grävmaskinsman nekar till stöld

Han greps på bar gärnning i en stulen grävmaskin. Men nu hävdar mannen att han inte tänkte stjäla den.

Vid två-tiden under natten till i onsdags fick polisen larm om att någon höll på att stjäla en grävmaskin som stod uppställd på Östergatan.

Polisen ryckte, men hann inte förhindra stölden. Mannen körde iväg en bit och körde bland annat in i ett träd innan färden tog slut. 

Mannen, en man i trettioårsålder som är känd av polisen sedan tidigare, greps om misstänktes för grov stöld och häleri eftersom man hittade stöldgods i samband med händelsen.

Nu väcks åtal mot mannen och åtalspunkten om grov stöld har kompletterats och åklagaren menar att mannen i andra hand ska dömmas för grovt egenmäktigt förfarande.

Enligt åklagaren har mannen i förhör erkänt att han ört en kortare sträcka med grävmaskinen. Däremot nekar han till att han skulle ha haft ett så kallat tillägnelseuppsåt, det vill säga haft för avsikt att stjäla den.