Annons
Vidare till lt.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Gratislampa till den som cyklar för Södertälje

I maj tävlar Södertälje mot städer som Dublin och Barcelona. Målet: att fler ska cykla. 

Kan Södertäljeborna klå Barcelonabor, Umeåbor och Dublinbor i en europeisk cykelutmaning? Kommunen har bestämt sig för att göra ett försök, och anmält staden som ett av de tävlande lagen i utmaningen.

Tävlingen går ut på att få fler att välja cykeln framför andra transportmedel för att ta sig till exempel jobb eller fritidsaktiviteter. Flest trampade mil under maj månad vinner.

– Det här är en rolig chans att göra något bra både för hälsan och för miljön. Dessutom bidrar tävlingen till kommunens stadsplanering då den visar hur Södertäljeborna cyklar. Det ger oss kunskap om hur vi bör bygga cykelvägar och cykelparkeringar, säger Hanna Klingborg (MP) kommunalråd, i ett pressmeddelande.

Den som vill tävla anmäler sig i Södertäljes lag på www.cycling365.eu och registrerar cyklad distans i appen Cycling365. Kommunen lockar med en gratis cykellampa till de första 100 personer som registrerat sig.