Annons
Vidare till lt.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Grannsamverkan ska göra Hovsjö tryggare

Trygghetsprojekten i Hovsjö blir allt fler. Nu börjar grannsamverkan sprida sig bland hyresgästerna och Hovsjöbon Camille Chamoun tycker att bostadsområdet ­redan blivit lugnare.

Grannsamverkan bland villaägare är vanligt förekommande. Desto mer ovanligt är det bland hyresgäster. Men det tänker man nu ändra på i Hovsjö.

I dagarna har en första grannsamverkansgrupp börjat gro bland de boende i radhusen på Kvarstavägen. Men målet, drömmen, är att en dag ha fått med områdets alla hyresgäster oavsett om man bor i flerfamiljshus eller radhus.

– Det vore något, om vi kunde få sätta upp grannsamverkansskyltarna vid infarterna till Hovsjö, säger Ulf Oscarsson, polisens Brå-representant.

Camille Chamoun och Abbe Cavas är två av nio Hovsjöbor som har utbildats till kontaktpersoner för grannsamverkansgruppen på Kvarstavägen. Trots att de knappt hunnit börja värva sina grannar så har reaktionerna varit positiva. Flera grannar har redan sagt att de vill vara med.

– Det går framåt, säger Abbe Cavas.

– Jag gör det här för mina barn, och för mina grannar och deras barn. Vi måste hjälpas åt så att alla får det tryggt, säger Camille Chamoun som tycker att det redan blivit mycket lugnare i Hovsjö.