Annons
Vidare till lt.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Grannarna minns Börje Nilsson – snäll granne på Bårstaberget

 
Minnesord i LT
Visa alla artiklar

Börje Nilsson har hastigt lämnat sin fru Gunnel, sönerna Peter och Thomas med respektive familjer. Börje var, framfört allt en familjemänniska som älskade och levde för sin familj. Han var en duktig arbetare. Han jobbade som timmerman stor del av sitt arbetsliv i olika byggföretag, bland annat Siab, och han fortsatte att jobba inom bygg även när hälsan svek honom.

Börjes arbetsmoral och kunskaper uppmärksammades på Siab:s tidning Stockholmsregionen 1995, när byggbranschen förstod behovet att föra vidare gammal kunskap.

”Inom byggskrået finns ett gediget kunnande. För att hålla detta kunnande vid liv krävs bland annat en levande erfarenhetsåterförening”- skrevs då. Som exempel nämns totalrenoveringen och tillbyggnaden som krävde gamla kunskaper ”i just traditionell formsättning”, trots att det nu ”finns färdiga formar till det mesta”. Då startade man ett utbildning av nio snickare, med Börje Nilsson som lärare.

Börje var under flera år en engagerad styrelseledamot i Hyresgästföreningen Bårstabergen. En av hans oförglömliga idéer var att Telge Bostäder skulle installera en pall på våning ett och två i alla våra gamla trevåningshus utan hiss för att underlätta uppgången för gamla hyresgäster. Det tog flera år innan idén förverkligades.

Börje var en solidarisk människa. På hans initiativ, hjälpte han och Gunnel lilla Camila i Chile, under hela hennes grundskoleutbildning. Detta hjälpte även flickans mor ( som födde dottern vid 14 års ålder) att mogna. Hon bildade familj och bekostade Camilas fortsatta utbildning.

Börje var en snäll granne som uppskattades av alla grannar. Personligen hade jag och min familj glädjen att vara hans närmaste grannar. Vi delade bland annat på LT, som han läste varje morgon, även i sin sista stund i livet, och hans intresse för katter. Hans sista katt, Simbad, saknar honom.

Alla i grannskapet delar saknaden och sorgen med Gunnel och familjen. Börje Nilsson lever kvar i våra minnen och hjärtan.

Cecilia Valdés M, Hyresgästföreningen Bårstabergen.