Annons
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Grafikens hus leder stort konstprojekt – ska pryda nybyggd paviljong: ”Ska fånga stadens essens”

 
Centrumomvandlingen i Södertälje
Visa alla artiklar

Grafikens hus har fått 800 000 kronor av Statens konstråd för att genomföra ett konstprojekt i de norra stadsdelarna av Södertälje.

Annons

Projektet görs i samarbete med samhällsbyggnadskontoret och kultur- och fritidskontoret på Södertälje kommun. Arkitekten Afaina de Jong kommer i samarbete med Södertäljes medborgare ta fram mönster som fångar stadens essens och det färdiga mönstret kommer pryda en nybyggd paviljong.

– Det här projektet kommer att utgå från ett medborgardeltagande och konstnärer kommer in med ett annat perspektiv och kan undersöka miljöerna på ett experimentellt sätt, säger kultur- och fritidschef Staffan Jonsson.

– Konst och kultur är en viktig del av vad som bygger en bra stad med mångfald, funktionalitet och skönhet, säger Homan Gohari, samhällsbyggnadsdirektör i ett pressmeddelande.

Exakt vart den nya paviljongen ska ligga är inte klart, men förmodligen i Campusparken. Arbetet kommer att påbörjas under hösten och beräknas vara klart någon gång under 2020.

Tipsa oss!

Har du något du vill berätta eller kanske fångat något intressant på bild?

Skicka tips

Tipsa oss!

Har du något du vill berätta eller kanske fångat något intressant på bild?

Skicka tips